Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Серотонинът може да бъде от ключово значение при аутизъм!

Ново изследване прави заключението, което се базира на влиянието на витамин D.

Хормонът, който идва от витамин D влияе на два гена, които контролират нивата на серотонин в мозъка и в червата. Подобрявайки усвояването на хранителни вещества,  може да се помогне за предотвратяване на аутизъм или подобряване на поведенческите симптоми на заболяването, според учени от Детската болница „Oakland Research Institute“ .

Серотонинът играе важна роля за социалното поведение на хората и ниските му нива се свързват с анормално поведение при хора с аутизъм. Учените са открили, че витамин D активира ген, който произвежда серотонин в мозъка, затова недостигът му може да доведе до по-ниски нива на серотонин.

В същото време, витамин D спира ген, който обикновено инхибира производството на серотонин в червата, открили учените. Прекаленото наличие на серотонин в червата може да стимулира производството на някои имунни клетки, включително антитела, които в утробата на някои майки атакуват мозъчната тъкан на плода. Предишни изследвания са установили, че майки на деца с аутизъм понякога имат по-високи нива на тези антитела.

Новото изследване показва, че трябва бременните жени да получават достатъчно витамин D, за да може да се предотврати аутизъм на детето. Плюс това, витамин D може да се използва за лечение на хора с проблеми в поведението, свързани с аутизъм.

Резултатите от проучването бяха публикувани онлайн на 20 февруари в списанието на Федерацията на американските дружества по експериментална биология .

 

Яжте мазнини за изгаряне на мазнините!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *