Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спасим от болки в гърба: 10 съвета

Европейската организация на медици-специалисти по проблеми на гръбначния стълб направи анкета с 3000 офис-работници и служители в Берлин, Осло и Хелзинки. 90% от тях са признали, че периодично ги измъчват болки в гърба.

bolkiНад 90% от анкетираните, които са възраст от 30 до 50 години, периодично се оплакват от тези болки след края на работния ден. 30% от засегнатите имат потвърдена диагноза – остеохондроза, информират от www.kp.ru. Възможно е в България ситуацията да е още по-драматична, тъй като голяма част от хората са загърбили физическата активност и качеството на живот не е добро като цяло. Освен това малко хора обръщат внимание на това – как натоварват гръбначния си стълб.

Ето какво препоръчват специалистите, за да се предотвратят болезнените деформации и дискомфорт.

1. След като се приберете вечер вкъщи, намерете време да легнете поне за 15 минути. Полежете, като се стараете да отпуснете всички мускули.

2. Ходете на плуване поне 1-2 пъти в седмицата, за да поддържате тонуса на мускулите си.

3. При ходене изправяйте гърба и изпъвайте плещите; не допускайте прегърбена и отпусната стойка.

4.Ако прекарвате дълго време седнали, сменяйте позата на всеки десетина минути.

5. Когато се навеждате за паднал предмет, прикляквайте.

6. Избягвайте твърде резките движения, особено обръщането на главата.

7. Жените не бива да ходят постоянно на висок, тънък ток или платформа: такива обувки са за кратък “престой”. Оптимален вариант за офиса е ток не по-висок от 5 сантиметра, с удобен връх и без стегнати тънки каишки.

8. Мъжете не трябва да носят обувки със съвсем равна подметка: добре е да се избират модели с ортопедичен профил, плавно издигнати към петата.

9.  Ходете пеш не по-малко от 30-40 минути на ден.

10.  Не носете чанти или друг багаж в една ръка: разпределяйте го за две ръце или изберете раница, която трябва да се надява на двете рамена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *