ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Плодовете, които ни пазят от смъртоносни инфекции

Диетолозите винаги предупреждават, че трябва да внимаваме с плодовете: полезни са, но заради захарите не са най-доброто за стройния силует Канадски учени откриха, че по-важно от това е свойството на плодовете да пазят живота ни при бактериални инфекции.

mangoИзследователи от университета в Алберта откриха в мангото и гроздето консервант, който неутрализира смъртните заплахи при зараза с листериоза. Това е инфекциозно заболяване с висока смъртност. Причиняват го листерии – микроорганизми, намиращи се най-често в месата и месните продукти. През миналата година заразено с листерии месо е причинило смъртта на 12 човека в Канада. Две години по-рано подобна епидемия в САЩ е отнела живота на 25 души, съобщават от medikforum.ru.

При изследването си учените открили в мангото и гроздето хранителен консервант, способен да блокира разпространението на листериозата. Според откривателите това е единственият хранителен компонент, способен да спре подобна зараза. Антимикробният ефект се постига от семенната част на плодовете. Танините, които се съдържат в тях, при изследванията успешно блокирали няколко патогенни бактериални щама, сред които и тези на листериите.

Паралелно с тези опити изследователите разработили и методика за преработване на семената, които обикновено се изхвърлят. Така обработката на плодовете практически се превръща в безотпадъчно производство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *