Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИЗОПРИНОЗИН / ISOPRINOSINE

Съдържа инозин ацедобен димепранол, манитол, пшеничена скорбяла, повидон, магнезиев стеарат.

Предназначение

isoМедикаментът се препоръчва при прояви, свързани с вирусни инфекции. Ефективен е при грип с болестни прояви на горните дихателни пътища, разновидности на херпеса – рекурентен, генитален, херпес зостер. Има доказан лечебен ефект при инфекциозни заболявания – заушка, хепатит, морбили и варицела. Прилага се при инфекции, причинени от човешки папилома вирус

Как се приема

Таблетките изопринозин се дозират в зависимост от теглото. Обичайната доза за възрастни е до три пъти по две таблетки дневно. При деца на възраст над една година се прилага количество, изчислено по 50 милиграма на килограм тегло.
Консултирайте се с вашия терапевт за оптималната дозировка, която съответства на здравословното състояние и теглото ви!

Възможни нежелани ефекти

Приемът на изопринозин може да причини алергични реакции – внезапни затруднения при дишането, обриви, отоци по лицето и шията. Проявите на непоносимост могат да се изразят в промени в кръвната картина (повишени стойности на чернодробни ензими и урея). Възможно е да се появят болки в стомаха, главоболие и замайване, умора,разстройство или запек.

Кога НЕ БИВА да се приема

Изопринозин не се препоръчва при бременност, не е подходящ за кърмачки.
Не се лекувайте с този медикамент, ако имате подагра или бъбречно заболяване, включително камъни в бъбреците.
Ако имате алергия към някоя от съставките на лекарството, потърсете друг медикамент.

Взаимодействие с други лекарства

Ако имате хронично заболяване, заради което сте на поддържащо лечение с определени медикаменти, консултирайте се с лекар за безопасния прием на изоприназин. Счита се, че изопринозин не се съчетава безопасно с медикаменти за подагра и диуретици. Трансплантирани пациенти не бива да използват този медикамент, тъй като са на постоянен прием на лекарства за потискане на имунната система. Изопринозин не е подходящ за лечение на пациенти със СПИН, които са на специфична медикаментозна програма.

_

Усреднена цена в аптеките – 36 лв за опаковка от 50 таблетки по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “ИЗОПРИНОЗИН / ISOPRINOSINE

  1. Марияна Начева каза:

    Здравейте,
    от приложената листовка не се разбира как се приема изчислената доза – 3-4 пъти по 2 табл. дневно или подобно на антибиотик, на равни приеми за 24 часа.
    с уважение

  2. Vesela каза:

    преди 4 години ми откриха папилома вирус и ми казаха всяка пролет и есен да пия изопринозин или биозин по 10 дни. Тези „прехвалени“ имуностимулатори ми отключиха ЗВЕРСКА АЛЕРГИЯ под всякакви форми… Говорих с моя позната имунолог в Германия и жената ми обясни, че тези препарати в САЩ и други държави са ЗАБРАНЕНИ за деца. Обясни ми, че вредата от тях е несравнимо по-голяма отколкото ползата. Аз никога не бях имала алергични прояви, а сега ще си ги имам доживот, благодарение на тези препарати които объркаха имунната ми система и тя сега ме съсипва с автоимунно заболяване!!!Имуноложката си ми го каза, Витамини, но не от аптеката, а от плодовете и зеленчуците, това са единствените не вредни имуностимулатори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *