Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-важното нещо, което трябва да знаете, ако страдате от артрит!

artritТъй като артритът е хронично заболяване, много пациенти се примиряват с „доживотната присъда“ на болезнените стави и несгодите, до които води това. Подобно пораженческо отношение на практика гарантира, че те няма да подобрят състоянието си, а дори могат много да го влошат, защото когато става дума за артрит, психологическата нагласа наистина е от значение.

Увереността да се преборим

Хиляди хора, страдащи от артрит, са открили една проста, но важна истина, която може да вдъхне надежда и сили на почти всички заболели. Пациентите, които се справят най-добре и продължават да живеят пълноценно, са именно онези, които най-силно вярват, че могат да преодолеят ограниченията, наложени им от болестта. Учените са изследвали много случаи от програми за самопомощ за болни от артрит, за да открият кои промени в поведението са от най-съществена важност. За своя голяма изненада откриват, че успешното преодоляване на симптомите зависи най-вече от увереността на самите пациенти, че могат да го постигнат. Позитивната нагласа е по-важна за успеха дори от следването на лекарските съвети относно терапия, хранителен режим или упражнения. Подобен начин на мислене, а именно убеждението, че сами контролирате съдбата си, се нарича събуждане на вярата в собствените сили.

Вярата в собствените способности да се изработи и организира програма на действие, чрез която положението ще бъде овладяно, е от съществено значение. Накратко, това е контролирането на собствената съдба.

Всичко е въпрос на правилна преценка на състоянието ви, на поставяне на разумни цели и след това на работа за постигането им. Ще сте в състояние да измерите успеха си под формата на по-малко болка, по-голяма подвижност и по-добро физическо състояние.

Изследване

Болните от артрит пациенти, които имат активно отношение към състоянието си, по-малко се оплакват от болка, нуждаят се от по-малко посещения при лекаря и се радват на по-пълноценен живот. В едно неотдавнашно изследване на участници в програма за самопомощ при артрит при преминалите курса пациенти болката е намаляла с почти 20%, а броят на лекарските визити – с 40% в сравнение с тези, които не са участвали. Благоприятният ефект от програмата е продължил 4 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *