ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да използваме вълшебната лайка

Тя наистина е вълшебна и помага при лечението на безброй заболявания. Важно е да знаем как да си приготвим отвари или настойки!

laikaОгромна е ползата от настойките с лайка, ако се използват при гастрит, колит, язва на стомаха и 12-топръстника. Лайката помага да се нормализира работата на храносмилателната система и да се подобри метаболизмът.
Тя е и отличен антисептик, припомнят от medikforum.ru. Промивките с настойка от лайка ускоряват заздравяването на повърхностни рани и блокират възпалителни процеси в устната кухина.

Противовъзпалителните свойства на лайката се усилват, ако я съчетаем с невен. При вътрешен прием този билков продукт действа оздравяващо на кръвоносните съдове и нормализира кръвообращението.

Друго приложение – при метеоризъм. Отвара от лайка действа успешно, особено ако се комбинира с листа от мента, валерианов корен, ким и резене. Една шепа от тези лековити растения се залива с две чаши вряла вода, похлупва се и се чака да изстине. Прецежда се и се пие по 100 грама сутрин и преди сън.

Ако имате проблем със съня, правете си преди лягане чай от лайка с чист пчелен мед. Достатъчни са няколко дни, за да почувствате как нещата се нормализират. Този чай действа успокояващо на нервната система по принцип.
Още приложения на продуктите с лайка: при бронхит, ангина и други заболявания на горните дихателни пътища. Доказано е още, че запарките с лайка облекчават неприятните симптоми при климакс. Доказано съдействат при лечение на венерически и гъбични заболявания.

При жлъчнокаменна болест настойката от лайка се приема добре с малко краве масло или сметана. Проблемите отшумяват след няколко дни, в които сте пили такава настойка по три пъти на ден.

За болни стави си направете целебно билково масло: напълнете бутилка или бурканче с прясно набрани цветове лайка и долейте със студенопресован зехтин. След месец сварете настойката за няколко минути на водна баня и след като изстине я прецедете. Приема се вътрешно по една чаена лъжичка три пъти на ден.

ВНИМАНИЕ! Някои хора са алергични към лайка и не бива да използват това растение и продуктите му. Алергичните признаци са обрив, сърбеж, задух. И без да имате алергия – лайката може да ви причини главоболие, кашлица и необяснима умора, ако предозирате.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *