ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Артериите – това са най-ефикасните храни за чистене на плаката от тях!

Прочистването на артериите от плаките не е процес, който става бързо.

Изчистване на артериите

Трябва да си дадете време за постепенното намаляване на плаките, при което ще усетите подобрение с времето. Нужно е просто да решите и да си поставите за цел да се храните здравословно, за да имате по-дълъг и ползотворен живот.

Ето храните, които могат да ви помогнат да изчистите артериите си:

1.Авокадото е полезно за артериите

Изследване, проведено в Мексико разкрива, че хората, които консумират авокадо всеки ден могат да намалят холестерола в кръвта си със 17%. Можете лесно да го добавите към вашата диета, като вземете парче от авокадо за сандвича, вместо майонеза.

2. Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни съдържат много разтворими фибри, които помагат да изхвърлите холестерола от организмаи най-вече от артериите. Яжте повече кафяв ориз, овесени ядки, пълнозърнест хляб.

3. Зехтина и артериите

Зехтинът винаги се счита за най-добрия вариант за здравето на сърцето, защото премахва лошия холестерол от организма. Просто го добавете към салати или поръсете пълнозърнест тост.

4. Орехи

Бадемите и орехите са най-добрите варианти за поддържане на здравето на сърцето.

5. Мазна риба

Риба тон, скумрия, херинга и сьомга са богати на омега-3 мастни киселини, които са важни, за да имате здраво сърце и артерии.

6. Аспержи

Аспержите са едни от най-добрите храни, почистващи артериите. Те помагат да намалят  възпалението и да премахнат съсиреците от кръвта.

7. Нар

Фитовеществата в нара стимулират производството на азотен оксид, който регулира потока на кръвта и предотвратява запушването на артериите.

8. Броколи

Високото съдържание на витамин K в броколите намалява вредните ефекти на калция. Съдържанието на влакна, присъстващи в него поддържа кръвното налягане под контрол и също така намалява нивата на холестерола. Което е начин за прочистване на артериите.

9. Куркума

Ключовият компонент куркумин е спасител на сърцето. Тя е една от най-препоръчаните подправки за лечение на атеросклероза.

10. Райски ябълки

Те са богати на фибри и полифеноли, които са полезни за намаляване на лошия холестерол и триглицеридите. В действителност, те съдържат два пъти повече антиоксиданти от обикновените ябълки.

11. Портокалов сок

Една чаша чист портокалов сок на ден не само може да ви спаси от високо кръвно налягане, но също и да ви предостави някои жизнено важни антиоксиданти, които да подобрят функцията на кръвоносните съдове.

12. Канела

Магическата пръчка канела може да спаси сърцето чрез понижаване на лошия холестерол до 26%. Тя предотвратява образуването на плаки в стените на артериите.

13. Червени боровинки 

Изследвания показват, че редовната консумация на сок или екстракт от червени боровинки може да намали нивата на лошия холестерол. Освен това общият риск от сърдечно-съдови заболявания се намалява с 40%.

14. Кафе

Според едно проучване, проведено в Холандия, редовните консуматори на кафе намаляват шансовете за развитие на сърдечно заболяване с 20% в сравнение с въздържателите. Тук ключовата дума е умереност – по 2-3 чашки на ден – без сметана, мляко или захар, може само малко мед в кафето.

15. Сирене

Яжте нискомаслено сирене три пъти на ден по 20-30 грама, за да имате здраво сърце.

16. Зелен чай

Зеленият чай съдържа мощен антиоксидант, наречен катехин, който е по-силен от витамин С и не позволява абсорбцията на холестерол от организма. Освен това, той ви спасява от рак и затлъстяване.

17. Диня

Динята може да помогне на тялото ви да произвежда азотен оксид, който е от полза за разширяване на кръвоносните съдове. Това става с помощта на специален вид аминокиселина, известна като Л-цитрулин (L-citrulline)

 

„Фешън“ храните – наистина ли са чудодейни?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Артериите – това са най-ефикасните храни за чистене на плаката от тях!

  1. Иванка каза:

    Звучи много добре,но когато има един работещ в семейството не може да си позволиш всеки ден да консумираш подобни храни.

    • Спасова каза:

      Не е необходимо да ядете всички заедно! Изберете тези, които са по джоба ви, например – сирене, кафе, портокалов сок, броколи и пълнозърнест хляб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *