Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамин С пази от хеморагичен инсулт

Приемът на храни, богати на витамин С, може да намали риска от инсулт. Яжте портокали, лимони, папая, чушки, броколи, ягоди!

insultЕксперимент с 65 пациенти, преживели хеморагичен инсулт, и 65 напълно здрави доброволци потвърждава теорията. При хеморагичния инсулт настъпва внезапно разкъсване на кръвоносен съд в мозъка, което има сериозни здравословни последици – включително до инвалидизация и смърт. Този тип инсулт е по-рядко срещан от исхемичния, но е по-опасен, отбелязват от meddaily.ru .

При споменатия експеримент специалистите замервали нивото на витамин С в кръвта на доброволците. Нормални стойности на витамина били регистрирани у 41% от участниците в изследването. 45% били с понижени нива, а 14% реално били в дефицит. Сравнявайки характеристиките за здравословния статус на пациентите и здравите доброволци учените обобщили, че хората, преживели инсулт, имали понижена концентрация на витамин С или дефицит. Здравите били със стойности в нормата.

Изследването навява мисълта, че дефицитът на витамин С трябва да бъде признат като рисков фактор за инсулт – също като високото артериално налягане или наднормените килограми. Витамин С всъщност влияе върху стойностите на кръвното налягане и насърчава изработването на колаген, който се съдържа в костите, кожата и изобщо в съединителните тъкани.

В друго изследване недостигът на витамин С вече бе свързан с риска от сърдечни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *