ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Може ли операцията да помогне при синузит?

sinuzitХроничният синузит често е съпътстван от назални полипи, които се срещат при един на всеки 50 души. И двете състояния влошават качеството на живот, защото симптомите им включват запушен нос, секрет от носа, лицева болка и загуба на обонянието или на усещането за вкус.

Когато лечението не помогне или в случаите на ясно изразена носна обструкция, е възможна синоназална оперативна намеса. Проучване сред 3128 пациенти, претърпели синоназална операция във Великобритания и Уелс през 2000 г., установило, че непосредствено след процедурата пациентите подобрили състоянието си, но се влошили отново от 3 до 12 месеца по-късно. Повечето от тях били доволни от резултата и въпреки че мнозина докладвали за незначителни проблеми като следоперативно кървене, повечето се върнали към обичайните си занимания в рамките на 2-3 седмици след това. Процентът на сериозни усложнения бил съвсем нисък (0,26%, без дългосрочни проблеми). До една година след интервенцията към 8,6% се записали за нова операция във връзка със синусите или вече я били направили.

Д-р Крие Кориган, главен лектор към Катедрата по респираторна медицина и алергии към лондонската болница „Гай“, споделя, че „един от основните начини да се предотврати рецидивирането на синузита е като се установи и лекува наличният алергичен ринит“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *