ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЦЕФЕИН таблетки/ ACEFFEIN tablets

Съдържа парацетамол, ацетилсалицилова киселина, кофеин, кодеин фосфат, хемихидрат

acefeinПредназначение

Това е медикамент с комплексно въздействие, който се препоръчва при температурни състояния, болки и леки възпалителни процеси. Балансираният му състав позволява взаимно усилване на положителните ефекти на съставките и потискане на негативните странични прояви. Постига се успокояващо действие върху централната нервна система, неутрализиране на причините за главоболие и потискане на кашличния ефект. Таблетките АЦЕФЕИН се вземат при упорито главоболие и мигрена, срещу болки при оперативно лечение или травми, срещу зъбобол, при болезнени състояния на опорно-двигателния апарат – включително поради дегенеративни промени, в случаи на радикулити, невралгии и други проблеми на периферните нерви, за мускулни болки, при възпалителни процеси в дихателната система с кашлица.

Как се приема

Таблетките АЦЕФЕИН за перорално приложение са подходящи за възрастни и деца над 15 години. Приема се по една таблетка 3-4 пъти дневно, по лекарска препоръка се допуска максимална дневна доза от 6 таблетки. Добре е да се вземат по време на хранене с достатъчно течност. Лечебният курс продължава не повече от 7 дни.

Възможни нежелани ефекти

В отделни случаи се наблюдават странични ефекти, които отшумяват след прекратяването на приема. При нарушена имунна система са допустими алергични реакции от различен характер, включително до задух и животозастрашаващи шокови състояния. В отделни случаи има данни за сухота в устата, киселини и коремни болки. Пациенти с проблеми на сърдечно-съдовата система могат да сигнализират за неравномерен пулс и сърцебиене. Понякога действието на медикамента причинява раздразнителност и нарушения на съня. Продължителният прием може да доведе до намаляване на бъбречната дейност и влошаване на кръвните показатели. Ако усетите някой от описаните признаци, незабавно се консултирайте с терапевта си!

Кога НЕ БИВА да се приема това лекарство

Медикаментът АЦЕФЕИН не е подходящ при лечение на деца на възраст под 15 години, бременни и кърмачки. Не вземайте медикамента, ако ви предстои шофиране или отговорна умствена дейност с вземане на решения, които засягат сигурността на други хора.
Лекарството може да бъде препоръчвано с особено внимание и само при гарантиран лекарски контрол на пациенти с бронхиална астма, хора в напреднала възраст, хипертоници и страдащи от хронични проблеми на стомашно-чревната система.

Взаимодействие с други медикаменти

Активните съставки на АЦЕФЕИН влизат във взаимодействие с определени медикаменти, затова е необходима консултация за възможните последици от комбинирания прием с други, постоянно вземани препарати. Неглижирането на този въпрос от страна на пациента може да причини усилване или отслабване на лекарствените въздействия, като и в двата случая могат да бъдат създадени опасни за здравето ситуации. Така например кофеинът като съставка на АЦЕФЕИН може да намали ефекта от седативни или сънотворни, а да усили противовъзпалителни нестероидни.

Не приемайте алкохол в дните, когато сте на АЦЕФЕИН!

__

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *