ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лесна и нетрадиционна терапия пази при главоболие?

Избягвайте „спусъци“, които го предизвикват

 

главоболие

Ако не сте сигурни какво провокира главоболието ви, отбелязвайте си в дневник всеки път, когато сте с това здравословно неразположение. Кога е започнало? Какво сте правили през това време? Какво сте яли през деня? Как сте спали предишната нощ? Какво е било нивото на стрес и колко е продължило главоболието? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да си създадете модел, по който да предотвратявате бъдещи болки. Избягвайте прекомерната употреба на лекарства. Ако пиете повече от два пъти в седмицата лекарство против главоболие, няма да си помогнете особено. Това само ще увеличи степента и честотата на болката. Спете достатъчно. Най-добре е да си подарявате 7-8 часа сън на денонощие. Освен това е добре да следвате един и същ режим, да си лягане и да се събуждате по едно и също време. Не пропускайте хранене. Започнете деня със здравословна закуска. Яжте на обяд и вечеряйте по едно и също време всеки ден. Избягвайте храни и напитки, които съдържат кофеин и които провокират главоболие.

Намалете стреса. Стресът е обичаен спусък за хроничните главоболия. Бъдете организирани и изпълнявайте предварително начертания си график. Планирайте в аванс деня си и се опитайте да бъдете позитивни. Повечето главоболия, предизвикани от стрес, приключват тогава, когато и напрежението си отиде, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *