ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни рецепти с лучени люспи

Не бързайте да изхвърляте сухите външни люспи на стария лук! Те са чудесен материал за полезни рецепти, които могат да подобрят здравето ви и да ви спасят от досадни болки. Направете си труда да ги съберете, защото наистина ще ви свършат работа.

onion(3)Ето и рецептите за приготвянето на лечебни отвари и настойки, предложени от www.100trav.com :

* Лучени люспи срещу атеросклероза. Вземете две супени лъжици натрошени люспи, залейте ги със 100 грама водка и ги оставете на тъмно за 7 дни. Прецедете настойката. От нея вземете с капкомер и отбройте 20 капки в супена лъжица нерафинирано слънчогледово олио. Вземайте такава доза половин час преди хранене три пъти дневно в продължение на две седмици. Направете пауза от 10 дни и повторете лечебния цикъл.

* Лучени люспи срещу хрема. Четири супени лъжици наситнени люспи се заливат с литър и половина вряла вода и се правят инхалации в продължение на 3-5 минути.

* Настойка за лечение на цистит. Две супени лъжици лучени люспи се заливат с 400 мл вряла вода и се оставят похлупени за 30 минути. След това се прецеждат и се пие от течността в продължение на 5-10 дни. Ако циститът е остър, се взема по 50 г два пъти дневно в продължение на 5 дни. При хроничен цистит се пият по 2-3 супени лъжици 3-4 пъти на ден в продължение на седмица и половина.

* Лучени люспи при суха кашлица. Две супени лъжици люспи се заливат с половин литър вода и се сваряват за 15 минути на тих огън. Отварата се оставя да изстине до стайна температура и се прецежда. От нея се пие по 50 мл три пъти на ден половин час преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *