ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отказът от вечеря лекува хипертония

Дълго време сме приемали, че отказът от вечеря е свързан единствено с опити за отслабване. Сега става ясно, че това лишение има лечебни резултати: то е полезно за хората, които страдат от високо артериално налягане.

plate_emptyВечерята е буквално противопоказна за хипертониците, коментират от medikforum.ru. Мнението на специалистите потвърждават и експерименти, при които на хипертоници-доброволци се организира режим без вечеря.

Доброволците сами признали, че ако не се хранят през последните два часа преди да си легнат, сънят им е спокоен, не ги измъчва мигрена и на другия ден се събуждат ободрени. Интересното е, че ако доброволците-хипертоници изпивали чаша вода преди сън, отказът от вечеря не вършел никаква работа. В същото време хората, които освен от късната вечеря се отказвали дори и от водата преди сън, нещата с кръвното се регулирали само в рамките на няколко дни.

Изследването показало още, че за повечето хора е непоносима мисълта да си легнат гладни. Това е психологическа бариера, която може да се преодолее: със сигурност е по-добре да си легнеш с празен стомах, отколкото с пълен – коментират ангажираните медици. Те признават, че сред участниците в експеримента имало и такива, които буквално изпадали в паника от режима и се страхували, че няма да могат да заспят. Времето, което е необходимо за преодоляването на тези страхове и за усвояването на новия режим, е индивидуално.

Колкото до споменатия експеримент – след края му повечето участници продължили да живеят, без да вечерят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *