ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТОП 3 на най-здравословните чайове

Не всеки обича чая, но в студеното време дори само мисълта за топлата напитка някак си ни сгрява и ни става по-добре.

Освен, че ни стопля, чаят може да ни помогне и да отслабнем, защото с негова помощ умело можем да излъжем глада, като заместим някое от яденетата с чаша чай без захар, с малко мед.

Не е за пренебрегване и факта, че билковите чайове ни правят по-здрави и по-красиви.  Ако се използват като течност за изплакване и обливане на косата или отвара за почистване на лицето, ще се изненадате от положителните ефекти.

Хубавото е, че три от най-добрите билкови чайове са широко разпространени в България и са харесвани от повечето хора.

 

Ето и НОМЕР 1:

Царят на здравословните чайове – Зелен чай

В него са събрани куп здравословни съставки и като лечебен ефект може да се каже, че това е най-добрият чай. Той не съдържа толкова много кофеин, колкото има в черния чай, освен това е богато снабден с витамин С. Зеленият чай е силен антисептик и има способността да унищожава вредните микроби. Той нормализира работата на червата и  има силно диуретично действие, което спира развитието на камъни в бъбреците.  Подпомага кръвообращението, успокоява нервната система, подпомага умствената и мускулна работоспособност. Води до отслабване, защото съдържа силни антиоксиданти.

 nai-dobrite chaiove sreshtu nastinka_

НОМЕР 2:

Чай от лайка

Едно от най-положителните качества на чая от лайка е, че може да се пие всеки ден. Той е една от най-благодатните лечебни напитки. Основното му действие е при облекчаване на коремни и стомашни неразположения и за подобряване на храносмилането. Изключително подходящ е за отпускане на цялото тяло след дълъг и изморителен ден.

 

НОМЕР 3

Ментов чай

Ментовият чай едновременно ни успокоява и засилва апетита ни. Той съдържа ментол, които понижава високото кръвно, заздравява сърцето и е много полезен при различни сърдечни заболявания. Помага при силно главоболие, разстройство, дихателни проблеми, мускулна треска или болезнен стомах. Той намалява високата температура и помага при безсъние. Изключително ефективен е за опускане и релаксиране на цялото тяло и ни помага да преборим стреса.

 

 

Лайката е противовъзпалителна билка №1

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *