Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето какво ни причиняват изгорелите газове!

Изгорелите газове от трафика могат да ни причинят деменция, астма, инфаркт, рак и диабет. Истински ужас!

gazВредата от изгорелите газове е известна отдавна, отбелязват от medikforum.ru. Най-видимо е това при респираторните заболявания, включително астмата. В някои случаи газовете са основна причина за влошеното здраве, а в други усилват и ускоряват развитието на страданието. Наскоро станаха известни статистически данни за това, че автомобилното замърсяване е увеличило за 10 години случаите на инфаркти и инсулти с 13%. Всички замервания, направени в европейски страни, са отчитали концентрации под пределно допустимите за ЕС.

Здравната статистика във Великобритания например отчита 29 000 случая на преждевременна смърт за година – всички те в основата си се дължат на изгорелите газове. Това е 10 пъти повече от броя на загиналите в катастрофи! Професор Франк Кели от Кралския колеж в Лондон квалифицира вредните газове като една от националните заплахи за здравето на населението. По степен на вредно въздействие автомобилните газове отстъпват единствено на цигарите.

Съществуват различни типове газови смеси, включително тези със сяра и азотен диоксид. Най-опасни обаче се оказват невидимите частици с диаметър под 2.5 микрометра. В градския въздух тези частици са в опасна концентрация. Те лесно проникват в белите дробове, а оттам – и в кръвта, което е особено опасно. Изгорелите газове провокират диабет от втори тип, рак на белия дроб и пикочния мехур. Изследванията върху мозъци на покойници от Мексико – един от световните градове с най-високи стойности на смог – показват и патологични изменения, аналогични на тези при Алцхаймер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *