ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болестите се познават по миризмата!

Хората са способни да “надушат” болестта, която се развива в нечие тяло. Болестите имат свои миризми, твърдят шведски учени.

mirisВече има данни за това, че болестите са придружени с излъчването на точно определени миризми, описват от medlinks.ru. Така например при туберкулоза на лимфните възли околните могат да почувстват в дъха на болния миризма на престояла бира. От устата, а също така и директно през кожата на един диабетик може да се усеща миризмата на гнили плодове или ацетон. Неотдавна бе съобщено, че и злокачествените процеси стимулират излъчването на определени миризми.Специално обучени кучета могат да се използват именно при подушването на раково болни хора. Принципът е същият като при търсенето на наркотици.

Хипотезата е била потвърдена чрез опити с доброволци: на осем човека инжектирали липополизахарид, предизвикващ имунен отговор от страна на организма им. Реакцията стимулира токсин, който се съдържа в клетъчните стени на много бактерии. Паралелно на друга група доброволци бил инжектиран физиологичен разтвор, който обезпечава плацебо-реакция.

В течение на четири часа след инжекциите всички доброволци носили прилепнали фланелки, които попивали потта им. У първата група за тези часове се развила имунна реакция, свързана с висока температура и отделяне на цикотини в кръвта.

На други 40 човека било възложено да помиришат изпотените дрехи и да определят онези от тях, които са били носени от болни хора. Безпогрешно “контрольорите” отделили фланелките на осемте доброволци от първата група.

По този начин било потвърдено, че при активиране на имунните реакции (това се случва при заболяване) миризмата на потта се усилва и променя по определен начин. Коя е точната миризма на всяка конкретна болест, все още не е уточнено. По принцип това може да се определи и да послужи като първично диагностициране на инфекциозни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *