Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекувайте панкреаса си с тези храни!

Панкреасът играе решаваща роля в храносмилането. Когато храната се изпразва от стомаха в тънките черва, тя се смесва с храносмилателните ензими от панкреаса, които неутрализират стомашната киселина и  предотвратяват щетите на червата.

Тези ензими също разграждат храната, така че да може да се абсорбира от тялото. Панкреасът произвежда инсулин, който понижава нивото на кръвната захар и позволява на тялото ви да съхранява енергията от храната за бъдеща употреба. Яденето на определени храни може да лекува панкреаса и да го поддържа здрав.

Боровинки и череши

Боровинките и черешите са добри източници на антиоксиданти, които помагат за предотвратяване увреждането на клетките.

Броколи

Броколито и другите кръстоцветни зеленчуци като брюкселско зеле, зеле и карфиол съдържат мощни фитохимикали, които могат да помогнат за предотвратяване на рак.

Чесън

Чесънът заедно с роднината си кромид лук са добри източници на полезни хранителни вещества за здравето на панкреаса и за профилактика на рака.

Червеното грозде

По-скоро цветът на гроздето е синьо-лилав и както всички плодове и зеленчуци с този цвят – съдържа ресвератрол, който е мощен антиоксидант.  Избягвайте червено вино, ако имате панкреатит и яжте по една шепа грозде на ден.

Рейши гъби – червени

Червените гъби Рейши могат да помогнат за намаляване на възпалението и се използват в китайската медицина, за възстановяване баланса на тялото.

Спанак

Спанакът е добър източник на желязо и витамин B, от които се нуждае вашият панкреас. Опитайте спанак на салата или задушен с чесън. Другите листни зеленчуци също са от полза за панкреаса.

Сладки картофи

Сладките картофи, заедно с други оранжеви и жълти зеленчуци като моркови, царевица и тиква съдържат хранителни вещества, които са от полза за панкреаса и могат да помогнат за предотвратяване на рак.

Тофу

Отличен източник на протеини с ниско съдържание на мазнини. Протеините за полезни при лечение на панкреатит, но многото мазнини ще изострят проблема, поради което тофу е най-подходящата храна.

Натурално кисело мляко

Киселото мляко е добър източник на пробиотици – полезни бактерии, които спомагат за поддържане на имунната и храносмилателната системи. Яжте натурално кисело мляко без да добавяте захар.

 

 

Най-лошите диети, които трябва да се избягват!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *