Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Първите бебета от трансплантирани матки ще се родят през следващата година

Има надежда за жените, които искат да имат бебе, но са родени без матка или са с премахната такава, заради рак на шийката на матката.

транспантация, матка, бебе, рак на шийката на маткатаВече има случай на трансплантации от живи роднини, при жени, които не са в състояние да заченат по естествен път. Техните матки не са били свързани с фалопиевите тръби, но преди това са препътпяли интервенция за замразяване на ембриони. Сега им предстои имплантиране на ембрионите
Има описани два предишни опита за трансплантация на матка – един в Саудитска Арабия и един в Турция – и двата са неуспешни.  Туркинята успява да зачене, но два месеца по-късно прави спонтанен аборт.

Сега обаче има реална възможност догодина света да се радва на първите бебета родени от трансплантирани матки, след като девет бездетни жени са преминали през трансплантации.
Всички те скоро ще се опитат да забременеят чрез ин витро оплождане в клинично проучване в Швеция, който дава надежда на хиляди бездетни жени.

Новите утробите , взети от майката или друг жив роднина, който вече има семейството, не само ще позволи на жените да изпитват радостите на бременността , но ще им позволи да имат бебета, които са генетично техните собствени.

Все още, този метод е спорен, тъй като е свързано с трансплантиране на матки от живи донори. Шведският екип от специалисти препоръчва този метод, тъй като органите от роднини по принцип са в по-добро състояние и имат по-добро имунологично съвпадение.

Други лекари в същата област не вярват, че е правилно жив донор да се подлага на такава сериозна операция, когато това не е животоспасяващо. Те казват, че най-добрият вариант е да се използва орган от мъртъв донор. Това позволява да се пресаждат допълнително тъкан и основните необходими за бременността кръвоносни съдове.

транспантация, матка, бебе, рак на шийката на маткатаД-р Mats Brаnnstrоm от Университета в Гьотеборг, който е прекарал повече от десетилетие в усъвършенстване на сложни хирургични техники , заявява: „Това е нов вид операция.“ Той добавя, че жените, които са получили нови утроби са добре и скоро ще се опитат да забременеят, но няма гаранции за успех.

Жените ще използват мощни имуносупресивни лекарства, но най-голямото притеснение е, колко добре трансплантираната утроба ще се справи с тежестта на бременността, по време на която матката набъбва от размера на круша до този на пъпеш.

Критиците се съмняват в успеха на процеса. Експертът по плодовитостта Лорд Уинстън заявява, че рисковете са прекалено големи и някои жени трябва да приемат, че те никога няма да имат деца.

От друга страна, поддръжниците казват, че това е единственият начин, за някои жени да изпълнят дълбоко вкоренения си копнеж да имат бебе.

 

 

 

Изкуствено сърце гарантира пет години живот

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *