ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

До какво водят превишените дози слабителни?

Американски експерти съобщиха за 13 смъртни случая в резултат на предозирани слабителни.

slabitСвободната продажба на този вид фармацевтични продукти крие опасности, предупреждават от medikforum.ru. Те съвсем не са безопасни, както си мислят много хора. Приемът на големи дози от тях води до тежки последици и дори до смърт.

Най-сериозно могат да бъдат засегнати децата, възрастните хора, хората с възпалителен процес в чревния тракт и пациенти с друго заболяване, които приемат определени медикаменти. Страничните негативни ефекти се проявяват обикновено когато се приемат по-големи от предписаните дози в очакване на бърз ефект.

Слабителните съдържат различни ингредиенти, предназначени да решат проблема с констипацията. В много от продуктите се съдържа натриев фосфат, с чиято помощ в червата се акумулира вода. Тя размеква втвърдения екскремент и подпомага изхвърлянето му. Но точно този механизъм може в крайна сметка да причини обезводняване и бъбречни усложнения. Ако те не бъдат овладени навреме, е възможно да се достигне до бъбречна недостатъчност. Слабителните с натриев фосфат може би трябва да бъдат отпускани само с рецепта или потребителите да бъдат предупреждавани за ползването им с особено внимание. Най-добре е дозировката да се уточнява с лекар и да не се превишава самоволно с цел по-бърз ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *