ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ново 20: супите НЕ СА полезни!

Ако някой ви каже, че непременно трябва да започнете обяда си със супа – не вярвайте! Не вярвайте и на съветите да минете на супи, ако имате стомашни проблеми.

supaНови изследвания на диетолози от европейски страни уверяват, че ползата от супите е мит. В защита на тази теория се привеждат цял куп аргументи, информира medikforum.ru.

Хората със стомашни проблеми не трябва да се наливат със супи, а да похапват често малки количества плътна храна – например печени ябълки или печени моркови. Суровите плодове и зеленчуци в този случай не са добър вариант заради допълнителното дразнене на стомашната лигавица, което причиняват.

Супите са си завоювали специално място в диетичното хранене, но мнозина подозират, че това е незаслужено. Течната храна разрежда стомашния сок, а това означава непълноценно асимилиране и усвояване на полезните вещества. Освен това технологията на повечето супи предполага готвене при висока температура, почти до 100 градуса. При 57 всички витамини и биоактивни вещества умират.

Още една потенциална опасност: топлата пилешка или телешка супа се усвоява твърде бързо в чревния тракт. Това не позволява на черния дроб да преработи успешно погълнатото количество и част от месните токсини попадат в кръвта. Съвременното агропроизводство активно ползва химията и в месото, което сме сложили в тенджерата, има антибиотици, хормони и дявол знае още какво. Ако готвим супата 60 минути, голяма част от тези “добавки” отиват в бульона.
За предпочитане са зеленчуковите супи, но и те не трябва да се поднасят всеки ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *