ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билки, които се използват при проблеми с щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е важна за нормализиране на обмяната на веществата – процес, чрез който тялото ви получава енергия от храната, която ядете.

Милиони хора по света страдат от нарушения на функцията на щитовидната жлеза. Някои билки могат да помогнат за облекчаване на симптомите при лечение на тези болести, включително хипертиреоидизъм. Посъветвайте се с вашия лекар или със специалист-фитотерапевт какви билкови лекарства са подходящи за вашата диагноза.

Ti-Life_shtitovidnata-jleza

Маточина (Melissa Officinalis) или Lemon Balm

Маточината е достъпна билка и може да бъде намерена както във вид на капсули, така и като сушена билка. Ако ползвате капсули, спазвайте указанията в листовката. Сушената билка се приготвя, като се запарят 2 супени лъжици в 200 мл гореща вода, охлажда се и се прецежда. Пие се на два пъти през деня след или по време на хранене.

Зелен чай

Зеленият чай може да бъде от полза при хипертиреоидизъм, защото има силно антиоксидантно действие. Стандартният екстракт се приема от 250 до 500 мг на ден и трябва да бъде без кофеин. Кофеинът е стимулант и може да предизвика симптоми на хипертиреоидизъм. Антиоксидантите играят важна роля, за да се предпази тялото от чужди вещества, които могат да причинят инфекция и заболяване. Чрез подсилване на имунната си сила, вие ставате по-способни да се борите със заболяванията.

Катушка или Bugleweed (Lycopus virginica)

Билката помага за нормализиране при хиперфункция на щитовидната жлеза.  Дозата от 1 до 2 грама се накисва в чаша 200 мл вряла вода и се оставя, докато се охлади. След това се пие по време или след храна. Тази билка може да взаимодейства с някои лекарства за  диабет, така че се консултирайте с вашия лекар преди да я приемете.

Дяволска уста или Motherwort (Leonurus cardiaca)

Помага за нормализиране на сърцебиенето, което се появява при хипертиреоидизъм. Медицинският център към университета в Мериленд, САЩ съветва 2 грама от билката да се накиснат в чаша 200 мл вряла вода. Прецежда се след охлаждане и се пие три пъти на ден след храна. Билката не трябва да се приема с успокоителни.

 

 

Мощно успoкоение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *