ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народно лечение на артрозно коляно – 1

Ако коляното ви “хлътва” и се подгъва, ако скърца в движение или сутрин боли при първите стъпки, най-вероятно развивате артроза.

koleno1Причините за тази болезнена промяна, присъща на напредналата възраст, могат да бъдат няколко: системно претоварване, генетична патология, наднормено тегло. Влошаването на вашата подвижност става постепенно. Отначало подвижността ви е ограничена за известно време, но после неудобството преминава. Преминава няколко пъти…след което става постоянно.

Забелязвате, че коляното е някак подпухнало. Боли. След това се появява неприятното “хрускане”. Не можете да сгънете крака в коляното. Ако е сгънат – с мъка го изпъвате. Следващата фаза говори за необратимост: коляното, или и двете колена, видимо се променя, костите изглеждат по-големи. Движенията са мъчителни. Боли при най-малкото натоварване.

Това състояние е знак, че хрущялната тъкан в колянната ви става е силно изтънена или вече съвсем се е изтрила. Оттук нататък болката ви ще е постоянна. Имате две решения: оперирате се и си слагате изкуствена става. Или решавате да съхраните каквото ви е останало: започвате консервативно лечение, включително по рецепти от народната медицина. Колкото по-рано започнете това лечение – толкова по-бавно ще достигнете до крайната фаза на износения хрущял, на възпалената става.

Народното лечение на колянна артроза включва продължителна употреба на отвари, настойки и мехлеми. С тях възпалителните процеси могат да се блокират и да се постигне подобрение, без при това да настъпят други увреждания или негативни странични ефекти, пишат от 100trav.com. Последното нерядко се случва, когато лечението е медикаментозно.

* Ето една популярна рецепта, която е и лесна за изпълнение: настъргваме корени от хрян, заливаме ги с вода в емайлиран съд и ги задушаваме на слаб огън. След като сместа изстине, потапяме в нея памучна тъкан, изстискваме я и увиваме болното коляно. Мастото предварително намазваме с подхранващ крем. Тези леки компреси обикновено се правят вечер преди лягане. За да има ефект от лечението, процедурата трябва да се повтаря поне един месец.

Следва

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *