Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет полезни храни, които през зимата са опасни

Обръщаме ли внимание на зимното си меню – на потребността от повече витамини, от продукти, които могат да ни спестят сезонни болести?

bulonСпециалистите сочат, че през зимата и най-полезните храни могат да ни навредят, предупреждават от medikforum.ru.
Говорейки за полезните храни, които все пак могат да ни скроят лоша шега, диетолозите споменават на първо място мандарините. Този цитрус наистина съдържа много витамин С; важен е за имунитета и доброто настроение. Но мандарините са силен алерген и съдържат много захар! Сокът им дразни стомашната лигавица и затова трябва да посягаме към този дар от природата с повишено внимание.

Зелените салати са привлекателни през цялата година. Само че през зимата те са отгледани в оранжерии, а там няма как да се развият без химия. Особено внимание трябва да имаме към зеления лук и марулите. Тях не само трябва да ги измиваме добре с течаща вода, но и да ги попарваме, за да си спестим неприятности с някои бактерии.

Силният месен бульон е дар за тялото в студеното време. Ако обаче имаме проблеми с черния дроб, стомаха или 12-топръстника, по-добре да се откажем от него. Освен това силният бульон прекалено възбужда нервната и сърдечно-съдовата система.

Готовият хайвер и солената или солено-пушена риба са изкушения към зимното меню. Но всеки знае, че тези продукти се приготвят с много сол и консерванти и излишно ще натоварим с тях бъбреците си.

Наистина – сезонът налага менюто ни да бъде по-стабилно, но в полза на собственото си здраве трябва да се придържаме към формулите за умереност. Така ще се защитим от лошите “шеги” на полезните храни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *