ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дяволска уста (Leonurus Cardiaca) укрепва сърцето и облекчава стреса

Билката има способността да подобрява функцията на сърцето, докато си почивате, а има и други приложения, които са полезни. Вижте ги!

Тъй като хроничният стрес може да увреди сърдечния мускул и кръвоносните съдове, билката ще помогне на сърдечно-съдовата система чрез намаляване на напрежението. Тя съдържа няколко фитохимикали, но най-голямата й сила идва от алкалоида леонурин и глюкозидите. Алкалоидът е с релаксиращ ефект върху гладката мускулатура, което причинява кръвоносните съдове да се отпуснат и да се отворят, като по този начин намалява кръвното налягане и сърдечната честота. Гликозидите работят заедно с алкалоида и другите вещества в билката.

ПРЕДИМСТВА И ПРИЛОЖЕНИЯ

–          Кардиотонични;

–          Намалява холестерола и триглицеридите;

–          Предотвратява образуването на кръвни съсиреци и намалява агрегацията на тромбоцитите в кръвта;

–          Забавя сърдечния ритъм и понижава кръвното налягане;

–          Подобрява сърдечно-съдовата циркулация и предотвратява сърцебиене.

–          Билката се използва също при лечение на хиперфункция на щитовидната жлеза, депресия, тревожност, безсъние, горещи вълни, както и като менструален регулатор, благодарение на своите релаксиращи ефекти върху нервната система.

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Въпреки че билката е относително безопасна, тя може да предизвика нежелани реакции.

–          Може да повиши чувствителността на кожата към слънцето;

–          Възможно е дразнене на стомаха, спазми или диария;

–          Маточно кървене, проблеми с дишането и кожни раздразнения.

Внимание: Бременни и кърмещи жени трябва да стоят настрана от билката, тъй като това може да доведе до контракции на матката и да причини спонтанен аборт.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Дяволска уста е естествено успокоително. Вие не трябва да го вземате със седативни лекарства или хапчета за сън. Тя също има леки разреждащи кръвта свойства, поради което може да взаимодейства с разреждащи кръвта лекарства като аспирин, както и с някои билки и добавки.

По принцип за всяко лечение трябва да се консултирате със специалист фитотерапевт. Всяка дозировка може да не съответства на вашата индивидуалност, поради което започнете с малки дози.

РЕЦЕПТА

Прави се запарка от 2 супени лъжици смляна и изсушена билка с половин литър вряла вода. Трябва да кисне 2 часа и след това се прецежда. Пие се по 100 мл след хранене – първоначално веднъж на ден. Максималната доза е 4 пъти на ден.

 

Велинград е СПА столица на Балканите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *