ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Инсулин на хапчета: ето решението!

Истински пробив във фармацевтиката е направил екип от индийски специалисти: те са успели да получат инсулин на таблетки!

0bebcd16_1Инсулинът на хапчета е експериментиран с лабораторни мишки, съобщават от topnews.ru. Новата форма намалява нивото на кръвната захар също така успешно, както и инжекциите. Освен това действието на хормона, приет във форма на хапчета, е по-продължително.

До този момент всички опити да бъде създаден инсулин в подобна, очевидно по-удобна за употреба форма, са оставали без успех. Основната сложност се състои в това, че инсулинът се разпада в стомаха, но оттам не попада в кръвообращението, тъй като много слабо се усвоява в тази част от тракта.

Учените от Пенджаб успели да намерят начин да защитят инсулина структурно. Те поставили инсулина в нещо като торбички от липиди. Получава се липозома, мехурче, пълно с инсулин. Тези мехурчета допълнително се “опаковат” в няколко слоя защитни молекули, а за по-добър ефект в състава им се добавя фолиева киселина. Така изработеното инсулиново хапче безпрепятствено преодолява стомаха, а в червата се разпада и усвоява пълноценно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *