ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 съвета против киселини в стомаха и 1 рецепта за лечение

Антиацидите намаляват киселини в стомаха и го успокояват, но това не решава основния проблем.

съвети за киселиниТези лекарства действат подтискащо за киселините, но когато отмине действието им секрецята на солна киселина се възстановява, това отново предизвиква киселини и дори води до по-сериозен проблем – гастрит, язва и дори рак на стомаха.

Ние ви препоръчваме да спазвате 6 основни и полезни навици, които ще минимизират симптомите на киселинен рефлукс. И да се лекувате своевременно с безопасни средства, като ви предлагаме рецепта от народната медицина.

Съвети за предотвратяване и спиране на киселини: 

 

Яжте малко и често и дъвчете бавно – Когато се храните с малки количества храна през час и половина или два часа, това дава възможност на стомаха да обработи храната без да се затруднява. Задържането на храната в устата за по-дълго време дава възможност да се започне нейното обработване и с това се облекчава функцията на стомаха. Също така, последното хранене не трябва да бъде непосредствено преди лягане, защото това предизвиква киселини.

Някои храни трябва да се избягват – защото са известни с това, че изострят появата на киселини. Списъкът включва всички преработени продукти – салам, луканка и др.п., пикантни храни, тлъсто червено месо, пържени картофи (и всички пържени храни), суров лук (трябва да е ситно нарязан и леко задушен), консервирани лютеници и домати, масло, шоколад и кофеин.

Алкохолът е лоша идея – за повечето хора с ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна болест), особено ако пиете прекалено много или всеки ден. Алкохолът отпуска долния езофагеален сфинктер, който позволява на стомашната киселина да се връща в хранопровода.

Наднорменото тегло – трябва да се преодолее. Пълните хора страдат от киселини много повече от останалите. Експертите не са сигурни точно защо. Превишението на мазнините в корема правят натиск върху стомаха и това може да предизвика химически или хормонални промени, които правят тялото по-податливо на киселинен рефлукс.

Не носете тесни дрехи – Дрехите, които са стегнати около средната част на тялото може да притискат стомаха и така дават сила на киселините в хранопровода. Ако имате киселини в стомаха, пропуснете колани, пояси, трикотаж и бельо, които могат да се окажат прекалено стегнати.

Спете на високо поставена възглавница – Тази позиция не е задължително да намали честотата на киселинен рефлукс, но изследванията показват, че помага на стомаха да източи киселините от хранопровода по-бързо.

Народна рецепта против стомашен рефлукс: 

Рецептата:

Продукти: Корен от куркума – 200 гр, корен от джинджифил – 200 гр., 5 моркова – средна големина, 2 лимона, 1 портокал, 1 краставица, ¼ чаена лъжичка лют червен пипер на прах, 1 с.л. босилек – сушена билка (ако използвате пресен, сложете 2 лъжици).

Куркумата, джинджифилът, морковите и краставицата се настъргват и се изцежда техният сок. Лимонът и портокалът също се изцеждат. Всичко се смесва и се добавя лютият пипер и босилекът. Ако използвате пресен босилек или лют пипер – също изцедете сока. Тази смес се пие три пъти на ден след храна по 50 мл. Остатъкът се съхранява в хладилник. Няма никакви ограничения колко време да се пие. След като сте спазвали рецептата 20 дни и имате подобрение, можете да започнете да пиете само вечер за по-продължително време.

Киселини за вечеря?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “6 съвета против киселини в стомаха и 1 рецепта за лечение

    • Спасова каза:

      Здравейте! Има много ефикасно лекарство вече на пазара – Нолпаза 20 или 40 мг, основна съставка е пантопразол. Пие се по 1 таблетка сутрин на гладно един час преди храна. Много хора се хвалят, че са забравили какво е да имаш киселини.

  1. Цецка Ненова каза:

    Аз се спасих с чай от жълт кантарион.Приготвя се по указанието на опаковката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *