ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепти против коклюш (магарешка кашлица)

Бактериалната инфекция в белите дробове, причинена от бактерията Bordetella pertusis, се нарича магарешка кашлица. 

Това е заразно заболяване и води до тежка кашлица, която може или не може да се придружава от повръщане и изпотяване. Някои от най-честите симптоми на магарешката кашлица са болки в гърлото, лека суха кашлица, кихане, сълзи, умора, загуба на апетит, нощна кашлица, повръщане, гадене, кръвотечение от носа и диария. Въпреки  че тя започва с лека кашлица, прераства в тежка, ако не се лекува навреме.  Магарешка кашлица, обаче, може да се третира с вътрешни средства за защита. Вижте какви са те:

–      Едно от най-ефективните вътрешни средства за магарешка кашлица е чаша гроздов сок, смесен с една чаена лъжичка мед. Пие се веднъж на ден.

–      Накиснете 7 бадеми във вода за една нощ. На сутринта ги обелете и смачкайте ядките на паста, добавете 20 грама краве масло и 20 грама захар. Това количество се разделя на две и се изяжда сутрин и вечер, докато кашлицата отшуми.

–      Ситно нарежете кромид лук и изцедете сока му. Смесете 1 ч.л. от този сок с 1 ч. л. мед и оставете да престои. Консумирайте го след четири до пет часа.

–      Вземайте 3 грама прах от куркума смесен с малко прясно мляко 2 пъти на ден.

–      Анасонът е полезен при лечение на магарешка кашлица. Приготвя се чай с него и се пие 2 пъти на ден.

–      Екстракт от чесън – сок или таблетки вземайте по 3 пъти на ден, докато отшуми кашлицата.

–      В една чаша вода добавете 1 ч.л. семена от сминдух и 1 ч.л. настърган пресен джинджифил и подсладете с мед. Сложете да заври, прецедете след като се охлади и пийте веднъж на ден.

–      Смесете една чаена лъжичка пресен сок от ряпа с 1 ч.л. мед. Консумирайте това на всеки 8 часа.

–      Вземете една супена лъжица сок от моркови, смесени с малко мед и топла вода. Това е доказано полезна рецепта при лечение на магарешка кашлица.

 

 

Как да се лекуваме без антибиотици?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *