Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Канелата в коледните сладки ни предпазва от грип

Канела, коледните сладки, грип, кориандър, карамфилКАНЕЛА     

Тя е неизменна подправка за коледните ни сладкиши, но също така е страхотно допълне­ние към кафето ни. Има ободряващо и общоукрепващо действие за организма. Възбужда апетита. Етеричните масла в канелата действат антибактериално, спазмолитично и противо­възпалително. Тя засилва имунитета и ни предпазва от настинки, зарази и грип. Танините, които съдържа, са много полезни за хора, страдащи от диабет, те понижават кръвната захар.

 

КАРАМФИЛ

Препоръчва се при сърдечносъдови заболява­ния, помага при атеросклероза и влошаване на паметта в напреднала възраст. Освен това се използва и при херния. Карамфилът възбужда апетита и премахва стомашно-чревните болки. Той премахва болката, етеричните му масла, преди всичко евгенолът, действат болкоуспокояващо и дезинфектиращо.

 

АНАСОН

Анасонът помага при запек. Маслото на му действа отпускащо при подут корен и запек. Освен това се използва инфекции на горните дихателни пътища като освобождава храчките.

 

КОРИАНДЪР

Тази билка успокоява стомаха. Кориандърът премахва спазмите и затова в при­родната медицина се използва предимно при болки в стомаха и червата.

 

КАРДАМОН

Той не се използва само за подправка, но и за лекарство. Има изключително целебно действие при настинка и грип. Тази екзотична подправка подсилва имунитета и се бори много успешно с неразположенията на дихателните пътища. Действа активиращо на сърцето и кръвообращението. Освен това семената на кардамона стимулират храносмилането и нормализират функциите на стомаха. Помагат и при гадене.

 

ВАНИЛИЯ

Тази подправка обикновено е съставна част от много парфюми зареди приятния си й ус­покояващ аромат. Действа много отпускащо на нервната система, подобрява настроението и повдига тонуса. В природната медицина се прилага при температура, но преди всичко за подсилване на имунната система.

 

БАХАР

Това са зърната на растението Pimenta dioica. Острата ми­ризма на бахара се дължи на етеричното масло в зърната. Баха­рът е открит като под­правка, използвана от местното население на Карибите. Още ма­йте са прилагали бахара като лек срещу храносмилателни пробле­ми и като съставка в смесите за балсами­ране. Помага при по­дут стомах, болки и нервност при стрес. Освен това действа и при ревматизъм и ставни болки.

 

КУРЛУМА

Тази екзотична подправка помага при нарушено храносмилане и подобрява функцията на черния дроб. Освен това прочиства кръвта. Благодарение на антисептичните си свойства действа тонизиращо и предпазва от кашлица и настинка.

 

ШАФРАН

Това е иай-скъпата, но и много здравословна под­правка. Сьдържа шафранал и пикрокроцин, които му придават леко горчив вкус и убиват бактериите. Пома­га при сърдечна слабост и подсилва сърцето.

 

Екзотичните подправки лекуват рак!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *