Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези сокове помагат при нисък хемоглобин (точни рецепти)

Ако лабораторният анализ покаже, че хемоглобинът ви е нисък, според показанията лекарят вероятно ще ви назначи някакви медикаменти.

Не е зле обаче да се доверите и на народните практики: т.н. малокръвие при слаби отклонения може да се коригира с пресни сокове, твърдят от www.web-zdrav.ru. В менюто ви трябва да има повече ябълки и зърнени храни – подходяща е елдата. Освен това увеличете телешкото месо; свинското и пилешкото не са толкова ценни. Яжте повече зелени храни – салати, за предпочитане от диви треви. Незаменимо е например глухарчето. За да има полза от подходящата храна обаче е необходима физическа активност на чист въздух – именно тогава организмът се насища с кислород.

нисък хемоглобин
Сокове помагат при нисък хемоглобин

* Има една народна рецепта за повишаване на хемоглобина, която може да ви се стори безумна. Тя учи, че има полза от бульона на…сварени стари гвоздеи! Старите – но не ръждясали! – гвоздеи се измиват хубаво и се слагат на огъня с вода в емайлирана тенджерка. Когато водата кипне, гвоздеите се изваждат и се нареждат в чист съд – за предпочитане стъклен. После се кипва нова вода и гвоздеите се заливат с нея. Оставят се 12 часа, след което вече може да се пие. Процедурата с 12-часовата желязна настойка се повтаря неограничено.

* При констатирана анемия всяка сутрин на гладно се изяждат 100 грама настъргани моркови с малко зехтин.

* Смесват се сокове от червено цвекло, моркови и черна ряпа – равни части. От този коктейл се пие по 1-2 супени лъжици на ден в продължение на 3-4 месеца.

* Приготвяме запарка от брезови листа и коприва: от сухата листна маса в равни части се вземат две супени лъжици и се заливат с чаша и половина кипнала вода. Оставяме за един час в похлупен съд, след което прецеждаме и смесваме с една трета чаша сок от червено цвекло. Цялото количество е за един ден; пие се на 3-4 части, 20 минути преди ядене.

* Изцежда се сок от червено цвекло и се поставя за 2 часа в хладилника. След това се смесва със сок от моркови в пропорция 3:1. Хемоглобинът се повлиява положително и много бързо.

хемоактив
Хемоактив за повишаване на хемоглобина

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *