ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво е Тантра?

Това е древно индийско лечение, което разглежда сексуалната енергия като източник за физическо и духовно израстване. Тази енергия влияе на жизнените сили на организма, които са свързани със здравето ни.

Тантра е бил един от най-пренебрегваните клонове на индийските духовни учения, въпреки значителния брой текстове, посветени на тази практика, която датира от пети век след Христа.

Интересът към Тантра е предизвикан от това, че тя се слави като практика за духовен растеж и лечение чрез управление на сексуалната енергия. Много хора все още смятат, че Тантра е пълна с неприлични сексуални практики и е негодна за хората с изискан вкус. Също така, това учение е обвинявано за вид черна магия. В действителност Тантра е една от най-важните индийски традиции, представляващи практически аспект на ведическата религия.

Смисълът на Тантра

Думата „Тантра“ се получава от комбинацията на две думи „татва“ и „мантра“. „Татва“ означава наука за космическите принципи, докато „мантра“ се отнася до науката за мистичните звук и вибрации. Затова Тантра е приложението на космическите науки, с оглед да се постигне духовно надмощие. Тантра означава също Писанието, чрез което се разпространява светлината на знанието.

Съществуват основно две учения за индийските писания – „Agama“ и „Nigama“. Агамите са тези, които са откровенията, докато Нигама са традициите. Тантра е Агама и е клон на Ведите.

Тантра Писанията

Главните божества, които се почитат са Шива и Шакти. В Тантра имат голямо значение животинските жертвоприношения. Най-енергични аспекти на ведическите традиции са се развили като езотерична система от знания в Тантрите.

Подходът на Tантра за живота

Самата Тантра означава „да се тъкат нишките на живота, да се разширяват и да се разпространяват“, а според майсторите на Тантра – тъканта на живота може да предостави вярно и все по-трайно удовлетворение само когато всички нишки са вплетени по начина, определен от природата. Когато се раждаме, животът естествено се образува около този модел. Но тъй като ние растем, нашето невежество, желание, привързаност, страх и фалшивите образи на другите и нас се пречкат и късат конците, като обезобразяват „тъканта на живота”. Тантра регенерира тъканта и възстановява оригиналния модел. Този път е систематичен и всеобхватен. Дълбоката наука и практики, отнасящи се до хатха йога, пранаяма, мудри, ритуали, кундалини йога, нада йога, мантра, мандала, алхимия, аюрведа, астрология, както и стотици езотерични практики за генериране на светски и духовен просперитет, са смесени перфектно в учението Тантра.

Още много открития могат да се правят по темата. За съжаление никой не може да каже дали е правилна, освен ако не е опитал. Трябва да имаме опит и тогава можем да мерим колко е правилно индийското лечение. А то при правилно приложение укрепва енергийната система, дава ни висока работоспособност, лекува комплексите ни, които се натрупват от неосвободената сексуална енергия в тялото.

 

Разтърсващ оргазъм ? Възможно е!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *