ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тиганите с незалепващо покритие ви разболяват!

Тиганите с незалепващо покритие може би са причината за резкия скок в новооткритите случаи на диабет. Дали това е така? Хипотезата е, че това покритие съдържа твърде много съединения на флуора.

tigan2Учени от университета в Упсала са установили висока концентрация на флуорни съединения в кръвта на пациенти с диагностициран диабет. Откъде се вземат те, питат от meddaily.ru. Оказва се, че се съдържат в достатъчно високи дози в покритията на новите кухненски съдове, както и в пяната, с която се гасят пожари.

За да се потвърди или отхвърли тази хипотеза са били направени обстойни проучвания. Така например е измерена концентрацията на седем различни съединения с флуор в организма на над 1000 жени и мъже на възраст над 70 години. От всички изследвани за 114 се установило, че имат диабет. Изследваните съединения били налични у всички доброволци, но едно от тях – перфлуорната киселина, било във висока концентрация именно при въпросните диабетици.

Тази киселина очевидно променя секрецията на инсулин от панкреаса. Сега учените проверяват това заключение и се заемат с изследването на всички съставки, които възможно проникват в организма чрез готварската посуда. Проверяват се и последиците от интервенцията на въпросните съединения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Тиганите с незалепващо покритие ви разболяват!

  1. juna isufova каза:

    abe izobshto moje li vece na neshto da vqrvame ce e dobro bilo lekarstva ,hrana ,rpodukti za piene ,kak moje da se puskat na pazara tiq produkti a posle se okazva ce vsicko e otrovno sled kato bilo testvano virho hora.horata opitni svinceta li sa?pitam koi e otgovoren za vsicko tova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *