Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ 7 на алкалните билкови чайове

Човешкото тяло трябва да поддържа леко алкална среда, тъй като от консумацията на преобладаващо кисели храни в организма ни има нарастване на киселинността. Това прави рН небалансирано.

Йерба Мате (Ilex paraguariensis, Aquifoliaceae)

Един чудесен чай, роден в Южна Америка, който може да бъде много полезен за детоксикация и прочистване на тялото. Той ви дава енергия, като освобождава клетките от кофеина, който сте натрупали с пиенето на кафе, зелен и черен чай. Този чай съдържа: витамини: A, C, E, B1, B2, ниацин (В3), B5, B комплекс;  минерали: калций, манган, желязо, селен, калий, магнезий, фосфор, цинк; допълнителни съединения: каротин, мастни киселини, хлорофил, флавоноли, полифеноли, инозитол, минерали, антиоксиданти, танини, пантотенова киселина и 15 аминокиселини.

Ройбос (Aspalathus linearis)

Пълен с антиоксиданти, този страхотен чай е чудесна напитка и можете да го пиете вместо кафе. Неговият леко горчив вкус помага да го замените с кафето или черния чай. Той е пълен с хранителни вещества, включително калций, манган, цинк и магнезий – всички мощни алкални минерали.

Мента (Mentha)

Много алкална, много вкусна и много, много добра напитка за храносмилането. Това е освежаваща, естествена, без кофеин и е широко препоръчвана течност против газове, лош дъх, гадене и киселини.

Джинджифил (Zingiber officinale)

Един от нашите лични фаворити, той просто е незаменим за храносмилането и против гадене, но също така е чудесен тоник за лечение на настинки, грип, стрес и главоболие. Тъй като има доста пиперлив вкус се вари 1 супена лъжица в 2 литра вода. Оставя се да престои 10 минути, прецежда се и се пие. Добре е да се подслажда с мед.

Розмарин (Rosmarinus officinalis)

Този храст идва от Средиземно море и е още един богаташ на антиоксиданти. Освен това има и други богатства: бета каротин – витамин А, тиамин –  витамин В1, рибофлавин – витамин В2, ниацин – витамин B3, витамин В6, витамин В12, биотин, пантотенова киселина, витамин С, витамин D, витамин Е и витамин К, което го прави чудесна напитка!

Лавандула (Lavandula)

Чаят от лавандула освен че има приятна миризма, е много добър релаксатор –  помага да се облекчи сънят ви, тревожността и стреса. За щастие, навсякъде можете да намерите от тази билка и дори да си сложите малко във възглавницата.

Шипка (Rosa canina)

Шипките са ароматните и вкусни плодове на дивата роза и от тях се прави много ароматен чай. Поради много високото  съдържание на витамин С в тях (заедно с другите витамини, минерали и танини), шипките се считат за имуностимулатор. Те също са богати на флавоноиди, които помагат за укрепване на капилярите на тялото, наред с другите неща. Много полезен чай при настинки, грип, главоболие, стомашни болки и за хидратиране на организма.

Билковите чайове са чудесен начин да си приемат течности с вкус! И, разбира се, не се колебайте да добавите лимон, мед или нещо друго, като канела например, за да постигнете допълнителен аромат, ако това ви харесва!

 

Билколечението навлиза все повече в живота ни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *