Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сирената с плесен са щит срещу инсулта!

Знаете ли защо французите живеят най-дълго в Европа, защо най-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания и процентът им смъртни случаи от инсулт е нисък?

blue-cheese-orehiВсичко това – при положение, че са лакомници и червоугодници, че не се отказват от кроасаните си с масло, гъшия дроб и печените патици с кестени. И не само че не са най-тлъстата нация, ами и не остаряват до 80 години! По данни от 2009-2012 година Франция е на трето място в света по най-ниски показатели в посочените области, сочи medikforum.ru.

Според някои учени т.н. френски парадокс може да се обясни с редовното потребление на добро червено вино. И синьо сирене! Учени от Кеймбридж и Европейската група за борба със сърдечно-съдовите заболявания са установили, че сирената със синя плесен тип рокфор имат силно противовъзпалително действие. Именно плесента потиска възможните възпаления на кръвоносните съдове. Освен това консумацията на сини сирена има оздравителен ефект върху лигавицата на стомаха и ендотелия – вътрешната обвивка на кръвоносните съдове.

Разбира се – това съвсем не означава да се нахвърлим на въпросния продукт. Поради много ясни причини това не е храна, с която можеш да се тъпчеш. Здравословната норма на този продукт е не повече от 50 грама дневно. Освен това е добре да се знае, че понякога сините сирена водят до алергични реакции – може да се появи зачервяване по кожата или смушения в дишането, кашлица и пристъпи, подобни на астматичните.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *