ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

8 неща, които трябва да знаете за бактериите!

Бактериите са проста форма на живот, съставена само от една клетка. Има както добри, така и лоши форми на бактерии и някои от тях са наистина много полезни. 

Те са разделени в отделни групи, в съответствие с характеристиките им, като размер, форма и степен на токсичност. Тук ще ви информираме за нещата, които трябва да знаете за тях, тъй като те са навсякъде около нас непрекъснато!

Разпространение

Повечето бактерии се разпространяват чрез ръкостискане или дръжките на вратите. Те могат да се намерят почти навсякъде в много и най-различни форми. Тези микроскопични клетки са и в нашите собствени тела и в почти всичко, което докосваме. Телесните течности и хранителните продукти са склонни да съдържат най-потенциално вредните бактерии.

Инфекции

Бактериалната инфекция се среща в много различни форми при хората и води до неблагоприятни ефекти върху червата, отделителната система, дихателната система и други. Нивото на инфекцията се измерва с броя на бактериалните организми, присъстващи в дадена част на тялото и токсините, които се отделят.

Болести

Повечето видове бактерии не могат да причинят заболяване и са безвредни, но има и опасни, тъй като тези организми са проектирани да ни нападат. Бактериалната инфакция трябва да се лекува своевременно!

Предотвратяване

Дръжте вашата кухня чиста, за да избегнете бактериални инфекции.

Поддържането на нивото на чистота, по-специално в области на къщата като кухнята или банята, е изключително важно. Храните трябва внимателно да се съхраняват и приготвят. Чиста вода, чиста храна и чистота в дома ще ви предпазят от бактерии.

Добрите и лошите бактерии

Всички бактерии са класифицирани като добри – здрави или лоши – патоген. Инфекцията се получава, когато един вид от патогенни бактерии попадне в тялото и започне да се възпроизвежда по-бързо от полезните бактерии.

Патогенните видове

Салмонела (Salmonella) е известен вид бактерия, която причинява хранително отравяне. Други видове бактерии причиняват язви или гастрит. Полово предаваната инфекция гонорея се причинява от бактерии. Много видове бактерии има – актинобактерии, цианобактерии, фузобактерии, спирохети и т.н.

Лечение

Необходими са специфични антибиотици за лечението на бактериални инфекции. Тези антибиотици са предназначени да убиват само злобните от тях. Ако лекарят ви предпише многоспектърен антибиотик, трябва да вземете и добавка от пробиотик, за да не оставите организма си без добри бактерии. А те, колкото са повече – толкова по-добре!

Спешни симптоми

Някои от симптомите на бактериална инфекция могат да бъдат тежки и изискват незабавна медицинска помощ. Универсалните симптоми на бактериални инфекции включват висока температура, отпуснатост и липса на реакция.

 

 

Почистете мухъл и плесен с белина!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *