Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мелатонинът – хормон на съня

Мелатонин, хормон на съня, сън, безсъниеВ случай на безсъние е по-добре да се взима мелатонин, отколкото приспивателно

НЕВЯРНО – Мелатонинът е хормон, естествено произвеждан в ор­ганизма от епифизата, за да регулира биологичния часов­ник, в който участва и сънят. Лекарствата, които съдържат синтетичен мелатонин, се из­ползват само в случаи, в които безсънието е свързано с на­рушен ритъм на съня – про­блем, характерен за възраст­ните хора, както и за всички, свикнали да лягат прекалено късно. Тези лекарства нямат никакъв,ефект при безсъние, резултат от безпокойство.

Мелатонинът помага да се преодолее часовата разлика

ВЯРНО – Това е валидно глав­но при пътуване от запад на изток, тоест когато се връща­ме от САЩ или отиваме към Азия. В тази посока биоло­гичният часовник закъснява спрямо локалното време и мелатонинът се отделя пре­калено късно. С приема на допълнително количество можем да ускорим ефекта му, тоест заспиването. В об­ратната посока обаче може да помогне само излагането на дневна светлина.

Всички продукти на базата на мелатонин имат еднакво действие

НЕВЯРНО – Като помощно сред­ство при безсъние най-до­бре действа мелатонинът с продължително освобожда­ване, тъй като той имитира естественото производство на хормона. Съществуват и хапчета с незабавцо действие, те са подходящи при далечни пътувания със самолет. Ако се насочите към комбинира­ните хранителни добавки с мелатонин, добре е да знаете, че ако количеството му е под 0,5 мг, не може да се очаква голям ефект. Избягвайте да купувате такива продукти в интернет.

Мелатонинът е полезен при леки депресии

ВЯРНО – Самият той не е антидепресант, но е добро допъл­нение към основното лечение при изявена депресия, а в по-леки случаи може да се упо­требява и самостоятелно. Това е така, защото депресивните състояния понякога са свър­зани с нарушени биоритми, а мелатонинът може да ги нор­мализира.

Забавя процесите на явяването

НЕВЯРНО – Мелатонинът е антиоксидант, откъдето идва мнението, че може да забавя стареенето, но няма никакви научни доказателства, че това е вярно.

 

Кафе + лекарства = ужасно вредна комбинация

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *