ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са ранните признаци за чернодробни проблеми?

Черният дроб е жизненоважен орган! Той помага да се смели храната, да се отървете от токсичните вещества, попаднали в организма ви и да се абсорбират хранителните вещества. Именно за това чернодробните проблеми са толкова опасни.

чернодробни проблеми
Тук ще ви запознаем с основните признаци, които алармират за чернодробни проблеми

Ето кои са основните признаци, сигнализиращи за чернодробни проблеми:

 

Черният дроб може да се увреди от прекомерно поглъщане на вредни химикали, злоупотреба с лекарства и алкохол или вирусно заболяване. Ранните признаци за чернодробни проблеми не трябва да се пренебрегват, а трябва да се потърси медицинска помощ преди органът да се увреди силно, за да се осигури правилното лечение.

Цвят на кожата

Един от най-ранните признаци на възможните проблеми с черния дроб включва внезапните промени на кожата. Това може да е промяна цвета на кожата, което е с жълтеникав оттенък. Ноктите или върховете на пръстите на ръцете пожълтяват. Причината за това е, че черният дроб не се освобождава от токсините правилно и билирубинът от тялото започва да се натрупва под кожата.

Сърбеж или свръхчувствителна кожа

Ранните признаци на чернодробни проблеми, също така може да бъде сърбящ участък от кожата, който прогресивно се влошава с течение на времето. Като кожа, която е чувствителна на допир или се възпалява лесно след сърбеж също може да е признак на чернодробни проблеми. Поддържането на кожата хидратирана ще помогне за облекчаване на дискомфорта.

Промяна в урината и изпражненията

Хората, чийто черен дроб не функционира правилно, може да забележат промени, когато отиват до тоалетната. В някои случаи урината може да стане по-тъмна на цвят. Това се получава и когато пиете малко вода или при вземане на парацетамол. Но при поемане на достатъчно вода, урината трябва да бъде със светъл цвят. Ако забележите по-светло жълти изпражнения, това също е признак на чернодробен проблем. Ако пък са кървави или черни – веднага идете на лекар!

Коремни болки

Коремните болки или подуването могат да бъдат свързани с проблеми в черния дроб, особено ако са в долната част на корема. Това означава, че може да имате натрупване на течност в коремната стена. Коремът се подува и може да стане толкова голям, че да притиска белите дробове и да затруднява дишането. Това събиране на течност в коремната кухина се нарича асцит. Непременно се консултирайте с лекар, защото има лечение за това, като веднага трябва да се изтегли течността.

Умора

Ако усетите чувство на изключителна слабост, умора или хронична умора, това също може да бъде ранен признак за проблем на черния дроб. Първото нещо, което трябва да направите е да си дадете почивка. Ако слабостта и общата умора не изчезнат след това, ще трябва да отидете на лекар!

 

Задължително посетете лекар, ако забележите горепосочените признаци на чернодробно заболяване

 

Разпознаването на ранните симптоми на чернодробно заболяване е от решаващо значение за бързата диагностика и намеса, което може значително да повлияе на изхода от болестта и управлението на състоянието. Докато чернодробното заболяване обхваща различни състояния с различни причини и симптоми, има няколко общи ранни признака, които изискват внимание.
Необяснима умора, коремен дискомфорт и промени в апетита могат да бъдат ранни индикатори за чернодробно заболяване. Жълтеницата, характеризираща се с пожълтяване на кожата и очите, е друг важен симптом, който не трябва да се пренебрегва. Тъмната урина, бледите изпражнения и сърбящата кожа може да са признаци на чернодробна дисфункция.
Важно е да се отбележи, че тези симптоми могат да бъдат свързани и с други състояния и е необходима задълбочена оценка от медицински специалист за точна диагноза. Бързата медицинска помощ, включително цялостен физически преглед, кръвни изследвания, образни изследвания и понякога чернодробни биопсии, може да помогне за идентифициране на основната причина за симптомите и определяне на подходящ план за лечение.
Алкогард алкохолизъм
АЛКОГАРД – помага при алкохолизъм и проблеми с черния дроб

 

бял трън билка при пожълтяване на кожата и болен черен дроб

заболявания на черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *