ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето каква е ползата от вредните храни!

Най-бързият начин да се сдобиеш със стройно тяло е да забравиш за сладкото, тестеното и мазното: в това са уверени много хора. Но диетолозите са на мнение, че при подобни ограничения организмът се лишава от важни и полезни неща!

sladoМедиците например са убедени, че не трябва изобщо да се изключва от менюто сладоледът. Този продукт се усвоява продължително, при което се поддържа стабилно ниво на кръвната захар. Благодарение на това си качество сладоледът се различава от други десерти като пудинги и торти с бита сметана. Разбира се – с количеството трябва да се внимава, коментират от medikforum.ru.

Много критики са отправяни към червеното месо и много хора почти са се отказали от него. Напразно! В постното червено месо има по-малко мазнини, отколкото в пилешкото. В същото време то дава на организма три пъти повече желязо и почти четири – цинк. Тези елементи са изключително важни за кръвните показатели и стабилния имунитет. Постното червено месо може да се слага на трапезата няколко пъти в седмицата без проблеми.

А какво да си мислим за белия хляб? Има причина да го отбягваме – но не напълно. Висококачественото брашно за бял хляб е наситено с калций, желязо и В-витамини. Калцият от белия хляб се усвоява пълноценно именно поради ниското съдържание на фибри в него.

Ако организмът ви е склонен да поддържа висок холестерин, има смисъл да се откажете от кравето масло. Но ако това не е така – хапвайте си! Това масло е сред малкото съдържащи витамин D. Качественото масло съдържа още и антиоксиданта бета-каротин, който е полезен за сърцето и белите дробове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *