ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Стратегия „анти студ” или как да запазим кожата си през зимата?

Първите тръпки на зимата със студения вятър, влагата, студа и снега, се оказват жизнено важни за епидермиса ни, особено когато е чувствителен. Ето няколко жеста, които могат да го спасят.

 

Кожата през зимата: почиствайте внимателно!

През зимата кожата се изсушава. Засегнатият хидролипиден слой става крехък и като след­ствие не изпълнява надлежно своята предпазна роля. Още повече, производството на себум на­малява. Две добри причини да вземете мерки още с първите прояви на студ! Сега е моментът да наблегнете на кремове и тоалетни млека, за сметка на почистващи продукти, които се из­плакват с вода. И много важно – не си правете повече от един пилинг на лицето седмично!

 

Кожата през зимата: хидратирайте!

Епидермисът ви загрубява? Сменете обичайния си крем с по-мазен (следователно по-богат на липиди). По-голямата част от козметичните фир­ми предлагат продукти за нормална и суха кожа. Възползвайте се! Нанасяйте сутрин и вечер, като предварително затоплите микстурата меж­ду пръстите си. Един път седмично си слагайте много мазен и богат крем (особено на скулите и контура на устата), който да презапаси кожата ви с допълнителна защита. Друг важен момент е задължителното използване на крем с UV филм, тъй като зимното слънце е не по-малък враг на младата и свежа кожа от лятното.

 

Кожата през зимата: обръщайте внимание на зачервяванията!

При най-малката проява на студ или сериозен спад на температурите кожата реагира, като се зачервява. За да предотвратите феномена, зало­жете на специфични продукти, които изолират кожата и позволяват да се минимизира ефектът, като подобряват микрообръщението. За по-чув­ствителните и нетолерантни към студа епидер­миси, не използвайте продукти с високо съдър­жание на парфюми и консерванти.

 

Кожата през зимата: зони на силна защита!

Тъй като нямат себумни жлези, устните са хипер чувствителни на температурни промени, вятър, студ или слънце. Те се увреждат лесно, изсуша­ват се и се напукват. За да ги предпазите, използ­вайте подхранващ и защитен балсам на база на витамини и подхранващи агенти (какаово масло, термална вода и т.н.). Направете същия жест и за ръцете – едни от силно изложените на студ части на тялото.

 

 Съвети за ексфолиране и хидратиране на сухата кожа

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *