Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако настинката ни остави без глас…

Какво да направим, ако от настинка пресипнем и останем без глас? Освен топлите чайове и лъжица захаросан мед като близалка, целителската практика препоръчва някои запарки и отвари. Подборка на www.webzdrav.ru.

golos* Парченце хрян се настъргва на ситно и се залива с 1/3 чаша гореща вода. Похлупва се и се оставя за 20 минути. Подслажда се леко със захар и се приема по една чаена лъжичка няколко пъти на ден.

* Сурови жълтъци от пресни кокоши яйца се разбиват на пяна с една малка лъжичка коняк. От сместа се взема 3-4 пъти на ден, като се задържа в устата да облее хубаво гърлото и гласилките.

* Кипваме два литра вода и изсипваме в съда половин килограм трици. Отдръпваме и оставяме да изстине, след което прецеждаме. Тази отвара се пие в рамките на деня вместо вода, като всеки път трябва да е затоплена.

* Шепа сушени листа от ябълка се пускат във вряща вода – литър, и се оставят да изстинат вътре. Отварата се прецежда и се пие по половин до една чаша 3-4 пъти на ден.

* В чаша вряща вода се сипва една чаена лъжичка анасоново семе и се оставя да изстива за 20 минути. След прецеждане се пие по една супена лъжица 3-4 пъти на ден половин час преди хранене.

* Половин чаша семе от анасон се залива с чаша вода и се вари 15 минути. След това се прецежда и се добавя ¼ чаша мед, отново се слага да поври няколко минути. Смъква се от огъня и се добавя супена лъжица коняк. Взема се по една супена лъжица на всеки половин час до изчерпване на количеството.

* Прясно изцеден сок от зеле се приема 3-4 пъти на ден, 30-40 минути преди ядене. Започва се с половин чаша и количеството се увеличава плавно, докато се стигне до цяла чаша. По една чаша може да се пие 3-4 дни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *