Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли храни, които пазят от настинки?

През есента организмът ни има нужда от солидна доза сила и енергия, за да се справи с настъпващия сезон на гриповете и настинките

 

настинка

Един от най-лесните начини да му съдействаме е чрез храната, която консумираме. Чудесен вариант е да включим в менюто си телешко месо и сирена – източник на протеини, цинк, желязо и витамини от групата В, които успокояват нервите и повишават настроението. Консумацията на 200 г крехко телешко три пъти седмично не само поддържа баланса на ценни витамини и минерали, но и помага за понижаване нивата на лошия холестерол. Телешкият бульон пък е изключително полезен за ставите, тъй като съдържа колагенови вещества. Сиренето предпазва от остеопороза и намалява признаците на стареенето.

Избирайте качествено месо

Много българи все още избягват да купуват телешко, тъй като смятат, че у нас качеството на това месо често не е на високо ниво. Почти неизвестен е фактът, че Холандия е сред страните, които произвеждат висококачествени телешки меса. Например холандският пепър стек е любимо ястие на повечето холандци и европейци. Добрата новина е, че в България вече се предлага висококачествено телешко от холандски производители, лидери на световния пазар на телешко месо и сред най-големите производители на краве мляко.

Основен принцип за холандските производители е уважението към хората и животните. Телета идват изключително от ферми под строг контрол. Всички животни се отглеждат в просторни, добре вентилирани помещения с много естествена светлина. Специализирани надзорни органи подкрепят постоянно земеделските производители, а съвременните системи за отглеждане на животните гарантират високо качество на продукта. Контролът на качеството и проследяемостта от фуражите до тарелката в супермаркетите е изключително ефективен.

Специалитет в производството е „млечното телешко“ от месото на телета, захранвани само с мляко. Съставките, използвани за фуража, преминават през множество проби и одобрения, за да се гарантира високото качество на суровината. Балансираната диета на животните осигурява крехко месо, подходящо за разнообразни питателни ястия. Особено важно за холандските производители е хуманното отношение към животните – стриктно се спазва Кодексът за защита на животните и се прилага на всеки етап от веригата.

Гарантирано е и отговорното използване на антибиотици, и опазването на околната среда. На всеки етап от производствения процес животните са съпътствани от идентфикационен код, който позволява да се проследи произхода на месото, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *