ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как народът се спасява от авитаминозите?

Най-лесно е да си набавим витамини от аптеката – но има и други начини, които са проверявани поколения наред. Знахарите и народните целители препоръчват няколко вида сокове, запарки и настойки, с чиято помощ дефицитите се неутрализират изцяло. Ето примерни рецепти от www.web-zdrav.ru:

sok* Настойка от лук: Прясно настърган лук се изцежда и от капките се вземат до 30 с чаша мляко. Пият се 15 минути преди хранене три пъти на ден.

* Пъпки от черно френско грозде се берат през пролетта и се изсушават. Прави се запарка от чаена лъжичка сухи пъпки на чаша вряща вода. Запарката стои 20 минути, след което се прецежда и изпива. За да има оздравителен ефект от лековития чай, той трябва да се приема 2-3 пъти дневно.

* При авитаминоза народната медицина препоръчва сухите вина и коняка. Конякът има съдоразширяващи свойства, а и двете групи напитки усилват действието на витамин С. Разбира се – полезното съвсем не означава злоупотреба с тези приятни церове!

* При авитаминоза е добре да се пие всеки ден по една чаша натурален портокалов сок или фреш. Препоръчително е дори да не се чака болестното състояние, а този съвет да се следва профилактично.

* Особено полезен е сокът от целина, но специфичният му вкус не го прави особено желан. Затова той може да се комбинира и смесва с други сокове – от моркови, цвекло, ряпа, зеле. Пропорциите на всеки от зеленчуците могат да се променят. Комбинацията от целина и морков например подпомага бързото възстановяване на нервните тъкани и съдейства за лечението на различни нервни разстройства.
Витамините могат да се набавят директно от плодове и плодови салати: приятна и полезна например е тази от ягоди, киви и натурален мед.

Ето и няколко предложения за супервитаминозни сокове:
* Половин чаша вода, сок от половин лимон и една супена лъжица мед;
* Половин чаша доматен сок се долива с половин чаша айрян;
* Парченце джинджифил колкото нокътя на палеца се настъргва, залива се с чаша гореща вода и се оставя да изстине. Добавят се една супена лъжица лимонов сок и чаена лъжичка мед. Полезното въздействие на лимона и меда се неутрализира, ако бъдат добавени в още горещата настойка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *