ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лучени рецепти при ангина: помагат ли?

Лукът е популярна съставка в рецептите на народните лечители и доказано помага при много заболявания. Дали е ефективен при ангина?

onions3Този въпрос си задаваме на прага на студените месеци, когато е нормално да очакваме всякакви простудни проблеми. В лечебните практики на много народи има твърдения-варианти на максимата “Лукът лекува толкова болести, колкото са люспите му”.

А как стои въпросът с ангината? Ето няколко селски рецепти, събрани от wb-zdrav.ru:

* Лечение на ангина със сок от лук. Настъргваме на ренде една глава бял кромид лук и изцеждаме през марля сока й. Изпива се веднага на малки глътки и един час не се пие и яде нищо друго. Тази операция може да се повтори 3-4 пъти на ден.

* Три чаени лъжички натрошени люспи от стар кромид лук се заливат с половин литър вода и се кипват. Варят се не повече от две минути, след което отварата почива един час. Прецежда се и се използва за гаргара няколко пъти в рамките на деня.

* Настъргва се една здрава глава лук и от получената кашица се взема една супена лъжица. Смесва се със същото количество мед. От сместа се взема 3-4 пъти на ден след ядене.

* Пържен лук. Загрейте тиган и пуснете в него да се разтопи малка бучица краве масло. Нарежете една глава лук на дебели кръгчета и пържете до златисто от двете страни. Пърженият лук облекчава болките и прочиства гърлото. Това лекарство-храна е подходящо за няколко приема на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *