ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се лекуваме в сезона на тиквите (1)

Тиквата от векове се прилага в народната медицина като сигурен цяр при много заболявания. За лечението се използват всички части на растението – стебла, цветове, плодна част и семки.

dieta-tikva-otslabvane-framarКакви болести могат да се лекуват с тиква, описват от webzdrav.ru.

* Цироза. Народното лечение на чернодробна цироза с тиква изисква всеки ден да се приема по половин килограм настъргана тиква сурова или половин чаша суров сок. Прави се в продължение на три месеца. Тиквата подпомага регенерацията на чернодробните клетки.

* Заболявания на черния дроб, включително хепатит. При всички случаи болният черен дроб се повлиява от изпълнението на следващата рецепта. Половин чаша изсушени и смлени сурови тиквени семки се заливат с една чаша зехтин. Загряват се на водна баня до 60 градуса и се оставят да почиват два часа. После съдът се прибира на тъмно за 7 дни. След седмица настойката се прецежда и е готова за употреба.

* Компотът от тиква помага при прилошаване и токсикоза. Тази рецепта ще заинтригува бъдещите майки, които в началото на бременността си имат неприятни моменти с прилошаване, гадене и позиви за повръщане. Компотът от тиква може да се похапва без ограничения, подсладен с мед или захар.

* Народно лечение на простатит с тиквени семки. Добре е целогодишно да се ядат тиквени семки – до една чаша на ден. Веднъж в годината се препоръчва и следното лечение: половин килограм обелени сурови семки се смилат и смесват с една чаша течен мед. Обърква се хубаво и се оформят топчета с размер на малко орехче. Десетина от топчетата оставяме на стайна температура в затворен буркан, а останалите съхраняваме в хладилник. Веднъж на ден на гладно, 30 минути преди хранене, вземаме едно топче и го изсмукваме. Когато топчетата свършат – лечебният курс е стигнал до края си. Това средство е доста силно и затова не бива да се прави по-често от веднъж в годината.

* Сокът от тиква доказано помага при отоци, бъбречно каменна болест, сърдечно-съдови заболявания. Това е едно чудесно пикочогонно средство – приемате ли сок от тиква, няма нужда да пиете дехидратиращи медикаменти. Приема се по половин чаша на ден, може да се комбинира с различни плодови и зеленчукови сокове.
Следва

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *