ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

На какво се дължат белите петънца по ноктите?

Това е болест на ноктите и медицинският термин за нея е левконихия –  Leukonychia, който произхожда от гръцките думи „leuko“, което означава бяла и „onyx“ – нокти.

Има няколко възможни причини за тези малки бели петна, но най-често са леки травми на ноктите, гъбична инфекция, кожни заболявания или хранителни дефицити, от които най-честият е недостиг на калций или цинк. Лечението на този дефицит е очевидно – яжте повече кисело мляко и сирене и пийте портокалов сок. Непременно вземете хранителна добавка с калций, която се приема едновременно с храната. Освен това:

–      Не хапете ноктите си;

–      Внимавайте да не увредите ноктите си, да не ги замърсявате и не употребявайте химически препарати за миене на съдове;

–      Винаги преди да лакирате ноктите си слагайте подхранващо масло, например зехтин;

Левконихията може да бъде придобита или наследствена. За придобитата болест, освен изброените по-горе,  може да има и по-сериозни причини, включително коремен тиф, цироза, проказа, наркотици или отравяне с олово или арсен. В някои случаи се получава псевдо левконихия, при което петната са под ноктите и засягат нокътното легло.

Самата поява на бели петна по ноктите не изисква специално лечение. С израстването на ноктите те изчезват. Но ако се задържат за по-дълго време и промяната на хранителния ви режим явно не помага, трябва да направите по-сериозен медицински преглед.

Освен хранителната добавка с калций ви препоръчваме за подсилване на организма да приготвите следната лечебна смес:

300 гр кисело мляко (по възможност вие сами си го подквасете)

2 супени лъжици мед

50 грама смлени орехи

2 скилидки чесън – смачкани

Държите в хладилник и ядете от това най-малко 1 месец по 2 пълни супени лъжици след храна три пъти на ден. Една доза би трябвало да ви стигне за 2 дни. След това приготвяте друга доза.

 

 

Проблемите с ноктите – решени!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *