ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колкото по-информирани, толкова по-нещастни

Начин да забравите своите проблеми

 

инфомания

Катаклизмите и нещастията, които се случват всекидневно, са ужасяващи, но някои хора черпят сили от тях, защото им напомнят колко маловажни са всъщност техните проблеми. И не става дума само за новини за бедствия. Понякога жълтите страници, пълни с клюки за разводи на звезди и снимки на богати хора, които страдат, са много освежаващи за някои читатели. Информацията се използва за разсейване от собственото всекидневие. Но и това бягство има негативни страни, защото човек не може непрекъснато да се крие от проблемите си.

Как да се справите?

Вместо да бягате, изправете се срещу проблемите си. А ако не можете да ги преодолеете, потърсете помощ от психолог или група за споделяне. Дори и да ви успокояват на първо време, проблемите на другите не може да оправят вашите. Така че се заемете с решаването им.

Извор на развлечение

Събитията в света са знание и забавление. В това няма нищо лошо, ако обаче не се стига до прекалено вживяване, особено в т.нар. светски новини. Когато започнете да се вълнувате повече от нещата, които се случват с любимия ви актьор, певец или реалити звезда, отколкото от живота на близките ви, тогава нещата наистина са излезли от контрол. Според психолозите повечето хора имат нужда от силни емоции и като не успяват да си ги набавят в своя живот, търсят ги в живота на другите.

Как да се справите?

Целта ви е да намерите вашата собствена доза адреналин. Вместо само да четете как се забавляват известните, отидете да се забавлявате и вие. И най-вече научете се да откривате по нещо хубаво всеки ден. Именно в оценяването на малките неща в живота ни се крие истинското щастие, пише списание „За жената”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *