ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво причинява невралгия на троичния нерв?

Внимавайте с внезапния стрес, който може да отключи евентуално възпаление на троичния лицев нерв.

 

Каква е болката при невралгия на троичния нерв?

Едностранна, внезапна, па­реща, като от токов удар. Пристъпите могат да траят от няколко секунди до две минути, но стигат до стотина на ден.

От какво се причинява?

От евентуално възпаление на троичния лицев нерв, на­речен тригеминус, който по този начин съобщава на мо­зъка, че функцията му е нару­шена. Това нарушение може да е следствие на болест (на­пример инфекция, диабет), на отравяне или на злополука. При такава чувствителност на нерва е достатъчно дори най-леко докосване, напри­мер миене на зъбите, мазане с крем, дъвчене или говорене, за да отключи болката.

Какво можете да направите?

Атаките са внезапни и бързо отшумяват, така че обикнове­ните болкоуспокояващи няма да помогнат. Само лекар може да ви предпише превантивна терапия.

Как ще ви помогне лекарят и какво лечение при невралгия на троичния нерв ще ви предложи?

В този случай могат да са ефи­касни лекарствата срещу епи­лепсия, тъй като спират драз­нението в нервните клетки. Има успех и комбинацията от местна упойка и акупунктура. Крайна мярка при екстремни случаи е операция на прекале­но чувствителния нерв.

 

 

Лечението на невралгията на троичния нерв е много трудно

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *