Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Половината жени страдат от дефицит на витамин А

Почти половината от съвременните жени страдат от дефицит на витамин А. Този дефицит е обусловен генетично, твърдят британски учени.

аГрупата на професор Джордж Лец от университета в Ню Касъл проучила здравословното състояние на 62 жени, описват от medikforum.ru. При изследванията се установило, че 47% от тях имат дефицит на въпросния витамин – така първоначалната хипотеза била потвърдена. Дефицитът се причинява от генетично условие, заради което женският организъм не е в състояние да преработва бета-каротина от храните във витамин А.

Известна е ролята на витамин А за укрепването на имунната ни система. Той е твърде важен при защитата от простуда и грип. Особено полезен е за здравето на бременните жени и бъдещите им деца. Набавянето на достатъчно витамин А през първите три месеца от бременността предпазва плода от проява на аномалии. Ето защо диетолозите съветват бъдещите мами да обогатяват менюто си с храни, които съдържат витамин А – например мляко, яйца, тиква и моркови. Приемът на витаминозни комплекси или хранителни добавки с голямо количество витамин А не се препоръчва. Според британските учени за организма на практика е полезно само естественото вещество, което се съдържа в храната.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *