Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 начина бързо да се отървете от газове

Болката от газове в стомаха може да варира от лека до тежка. Различни ситуации могат да предизвикат газовете, например, лошо хранене или запек.

Газовете постепенно отшумяват от само себе си, но ако търсите бърз начин за справяне с дискомфорта, вижте нашите съвети.

Легнете по гръб и започнете да масажирате стомаха си, като правите кръгови движения с дланите по посока на часовниковата стрелка. Това ще стимулира червата да се освободят от натрупания газ в областта на корема.

Ако болката не е тежка, разхождайте се или направете някои леки упражнения, като започнете с клякане и ставане. След това повдигнете единия крак към гърдите си, задръжте го с две ръце и направете същото с другия крак. Това също раздвижва газовете в червата.

Яжте храни, богати на фибри, за да се отървете от запек, което означава да включите в лечението си много плодове и зеленчуци. Най-добри регулатори на стомаха са сините сливи, крушите, тиквата, гроздето и други. Можете да използвате хранителна добавка, която ще стимулира червата ви и ще поддържа тракта здрав и в добър тонус.

Пийте повече вода и махнете от диетата си газираните напитки. Карбонизацията на тези напитки влошава състоянието на газовете в червата и стомаха. Консумацията на повече вода ще ви помогне да хидратирате организма си и да регулирате чревния тракт. Водата може да се замени само с билков чай – мента, липа, лайка, джинджифил, живовляк. Подслаждането може да правите с мед – той е много полезен както за стомаха, така и за целия организъм.

 

8 полезни неща, които трябва да знаете за хранителните добавки – 2

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *