ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как младеят жителите на остров Икария?

Хората, които обитават гръцкия остров Икария живеят средно с 10 години повече от останалите европейци

 

икарияКакво ядат:
• Главно плодове, зеленчуци и зехтин.
• Картофите са повече от зърнените храни.
• Повече риба, по-малко месо.
• Пастьоризирано козе мляко всеки ден. То има антибактериални свойства и понижава кръвното наля гане.
• Печива от твърди сортове пшеница. Сложните въглехидрати и фибри в тях подобряват метаболизма на глюкозата и нормализират другите обменни процеси в организма.

Освен това хората на този остров употребяват много треви и билки. Важно е разнообразието. Разбира се, едва ли ще намерите всичките 150, които растат на Икария, но до 30 ще ги докарате без проблем и от българската природа. Другата тайна е билковият чай. Той е източник на бодрост, антистрес и антиоксиданти – от лайка, мента, розмарин, риган, глухарче, салвия.

Потреблението на зехтин на острова е едно от най-високите в света. Той съдържа всички видове омега мастни киселини (3, 6, 9). Благодарение на това не само укрепва имунитета, а нормализира обмяната на веществата и удължава живота. Повишава и половата активност. 80% от мъжете в Икария твърдят, че след 65-годишната си възраст водят редовен полов живот. При жените възрастта е по-ниска, но е добре известно, че сексът действа благоприятно при менопауза. 1 с.л. зехтин на ден няма да застраши теглото ви.

Ключов в храненето на Икария е натуралният мед. Има антибактериални и противовъзпалителни свойства, прочиства от токсини и излишни течности. За да не навредите на фигурата си обаче, яжте само 2-3 ч.л. на ден.

Примерно меню

(1635 кал.)
Закуска: 2 филийки пълнозърнест хляб и 1 чаша козе мляко с лъжичка мед.
10 ч.: 1 ябълка.

Обяд: Задушете 150 г картофи в 20 г зехтин и малко вода. Направете си салата от 1 краставичка, 1 домат, 5 маслини, 1 чушка, 50 г сирене, малко лук и 10 г зехтин. Изпийте и чаша чай от мента.

16 ч.: Смесете чаша ес-пресо с 50 г нискомасле-на сметана, 50 мл козе мляко и 50 г кафява захар.
Вечеря: към 200 г запечени във фурната тиквички добавете нарязани на кубчета 1 домат, 1 глава лук и скилидка чесън. Подправете със сол, с оцет и 20 г зехтин. Изпийте чаша чай от мента, салвия, розмарин и листа от глухарче, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *