ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доброто настроение ни пази здрави

Може да не ви се вярно, е самата истина, че доброто настроение ни помага да сме здрави:

Изследователите са установи­ли, че има връзка между нер­вите, психиката, хормоните и имунната система. Оттук може да се направи изводът, че хората са по-податливи на автоимунни заболявания, когато „спирачните им ме­ханизми“ са претоварени – от постоянен стрес, стремеж към перфекционизъм, желание да се раздават на всички в семей­ството. Трябва да постигаме баланс между работата и по­чивката, трябва да се лекуват докрай инфекциите, вместо да тръгваме скоро отново на ра­бота. При спортуване не тряб­ва да се стремим към рекорди, а да си доставяме удоволствие. Полезни са йогата, медита­цията и спокойни спортове и разходките. Може да звучи много тривиално, но е истина – смехът, доброто настроение, молитвите са действащи имуностабилизатори.

Мисълта ни също влияе на нервната система, на хор­моните и имунната система. Трябва да мислим позитивно. Да заменяме обезкуражителните мисли с положителни сигнали. Представата ни, че няма да успеем да се справим с нещо, трябва да заменим с мисълта, че с търпение всичко се постига.

  • Какво става, когато ни завладяват отрицателните емоции?

Тъга, страх, безработица, развод, смърт на близък човек – много неща могат да ни изкарат от равновесие и да ни докарат автоимунна болест. Невинаги можем да се справим сами, затова имаме нужда от помощта на приятелите си и на професи­оналисти психотерапевти. И е добре да я потърсим на­време.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ:

Дори храненето влияе на имунната система?

Да, тя се стресира, когато приемаме храна, която ор­ганизмът ни не понася. Това може да се отнася дори до храни, които се смятат за особено здравословни, на­пример соя или мляко. При заболяването целиакия де­цата не понасят съдържа­щия се в зърнените храни глутен, който е белтъчина. Признак за непоносимост може да бъде подуване на корема, диария, болки в главата, в ставите, хрема и постоянна умора. Необхо­димо е изследване на кръвта за антитела към определени храни или тест за алергии. Тогава ще знаете кои храни да отбягвате. Важно е обаче да приемате разнообразна храна, защото само тогава отбранителните сили ще бъдат оптимални.

 

 

Правилно изразенитe позитивни чувства лекуват

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *